EXCLUSIV. Adevărata miză a scandalului Tauber. Cum folosește propaganda rusească scoaterea blondei lui Șor din cursa pentru Primăria Bălți. Etapele ofensivei


EXCLUSIV. Adevărata miză a scandalului Tauber. Cum folosește propaganda rusească scoaterea blondei lui Șor din cursa pentru Primăria Bălți. Etapele ofensivei

Deși hotărârea instanței e acoperită  de lege, întrucât blonda a depășit cadrul financiar presupus de campania electorală, ceea ce contravine flagrant legii, scoaterea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți a stârnit un tămbălău de proporții în R.Moldova. 

Printre cei care acuză că excluderea rusofilei Tauber ar fi fost una decisă politic, fără a prezenta însă nici cea mai mică probă în acest sens, se numără și mulți care ar fi făcut tumbe de bucurie dacă rusofilul Igor Dodon ar fi pățit același lucru, în preludiul alegerilor prezidențiale, ceea ce dă măsura ipocriziei lor. Printre cei ultragiați de acest episod se numără și basarabeni deloc rusofili, ba chiar unioniști, care folosesc această tărășenie în lupta politică de dincolo de Prut. 

Până una-alta, solicitarea de scoatere a Marinei Tauber din cursă a fost motivată și depusă conform procedurii, iar decizia instanței confirmă încălcarea cadrului legal de către rusofilă. 

Desigur că goarnele mediatice ale Rusiei și cozile ei de topor (laolaltă cu o armată de idioți utili) insistă acum că blonda ar fi fost, vezi Doamne, abuzată politic, deși, repetăm: NU există dovezi în acest sens, dar e o certitudine că ea a încălcat legea. 

Motivul acestei deșănțate propagande? Impunerea percepției că noua putere de la Chișinău ar face exact același abuzuri ca penalii Dodon, Plahotniuc ș.a.m.d., neexistând nici cea mai mică diferență între ce a fost și ce este acum. De altfel, remarcați că acesta este mai vechiul cânt de sirenă rusească al infractorilor fugari, printre care se numără și Ilan Șor, stăpânul absolut al Marinei Tauber. Notați că aceeași miză a fost urmărită și prin deturnarea scandalului Natașa Morari-Veaceslav Platon, cei doi insistând că ar fi persecutați de SIS și alte autorități.  

Amintim că, pe fundalul unui absenteism de proporții, zona Bălți fiind, oricum, un vechi fief al partidelor rusofile, Tauber câștigase, în 21 noiembrie, primul tur al alegerilor locale, cu 47,93%, devansându-l cu mult pe Nicolai Grigorișin (20,93%), următorul clasat. Acesta din urmă nici măcar nu vorbește limba română și a fost crescut de Renato Usatîi. În condițiile scoaterii din cursă a Marinei Tauber și a retragerii candidatului PAS, este previzibil că Grigorișin are cele mai mari șanse să se impună, cu un scor ce probabil se va duce undeva în jurul a 20%. Nu trebuie să simpatizezi absolut deloc guvernarea PAS pentru a admite că PAS chiar NU are nimic de câștigat din acest scenariu. Care, subliniem, e cât pe ce să devină realitate. 

Pe de altă parte, unii uită sau ignoră cu bună știință cine e Marina Tauber de fapt, trecând cu  vederea marile ei probleme de integritate, dar și o altă certitudine probată cu fapte: falimentează tot ce atinge. A falimentat Federația de Tenis din R.Moldova, colapsul având loc sub mandatul ei de șefă. Apoi o regăsim acționară într-o bancă de stat care avea să intre în faliment. Numele bugetivorei Marinei Tauber apare în Raportul Kroll, document care analizează metodele prin care a fost fraudat sistemul bancar din R.Moldova, fugarul Ilan Șor fiind principalul responsabil pentru furtul miliardului, caz halucinant care a făcut înconjurul planetei. 

Având în vedere toate acestea, oare cine sunt cei care mor acum de dragul rusofilei Marina Tauber? Cine sunt cei care își rup cămășile de pe ei pentru ”drepturile” blondei devalizatoare și de dragul ”justiției independente”? 

(Sursa foto deschidere: ZDG)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.