Ministerul Sănătății din Grecia a decis reducerea valabilității certificatului verde obținut în urma trecerii prin boală


  • ACP
  • Dec 9, 2021 15:00
  • 2022
Ministerul Sănătății din Grecia a decis reducerea valabilității certificatului verde obținut în urma trecerii prin boală

Presa greacă a anunțat un amendament al Ministerului Sănătății de la Atena, prezentat oficial azi, care va reduce valabilitatea certificatelor verzi obținute în urma trecerii prin boala COVID-19 de la șase luni la numai trei luni. Decizia a venit în urma unei recomandări a comitetului guvernamental de experți, spun oficialii greci.  

În baza acestei decizii, certificatele eliberate până la 30 octombrie 2021 vor expira la 31 ianuarie 2022, ceea ce se va întâmpla după trei luni, de asemenea, cu toate celelalte certificate eliberate după acea dată.  

Totodată, rămâne în vigoare excepția de la restricțiile impuse prin green pass pentru cei care pot prezenta dovezi conform cărora, din motive de sănătate, vaccinul le poate face rău, iar din această cauză nu se pot vaccina. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.