Paleologu: "În 2019 i-am spus lui Ludovic Orban să mă susțină la prezidențiale. Acum cred că își dă pumni în cap"


Paleologu: "În 2019 i-am spus lui Ludovic Orban să mă susțină la prezidențiale. Acum cred că își dă pumni în cap"

Fostul candidat la prezidențialele din partea PMP, Theodor Paleologu, a declarat joi, 9 decembrie, la TVR 1, că l-a felicitat pe ex-liderul PNL, Ludovic Orban, pentru faptul că a intrat în clubul celor care nu mai sunt membri ai respectivei formațiuni politice. Totodată, Theodor Paleologu a precizat că, deși nu va adera la proiectul politic al cărui construcție a anunțat-o Ludovic Orban, îl poate ajuta pe acesta cu sfaturi. 

Paleologu: I-am și scris un SMS, i-am și spus public și i-o spun din nou că îl felicit, întrucât e onoare să fii dat afară din PNL. În sfârșit a intrat în lumea bună împreună cu mine. Welcome to the club! (...) Eu cunosc fauna politică românească. E o faună toxică plină de oameni ipocriți, mincinoși, proști, răi. În schimb, Orban e din punct de vedere uman peste. E un om relativ sincer. Îl știu de aproape 30 de ani. Și e constant din acest punct de vedere, nu e ticălos, nu e șulfă.  

Moderator: Poate vă duceți acum la Forța Liberală.  

Paleologu: Nu. Dacă are nevoie de sfaturi, o fac cu cea mai mare plăcere, pentru că mi-e foarte simpatic de foarte multă vreme, însă nu mai vreau să fac parte dintr-un partid.  

De asemenea, Theodor Paleologu a dezvăluit că în anul 2019 i-a propus lui Ludovic Orban să-i acorde susținerea la prezidențiale în detrimentul lui Klaus Iohannis. 

Paleologu: Eu am avut o conversație cu Ludovic Orban în 2019 între patru ochi. I-am spus "Ludovic, dacă ai fi deștept, m-ai susține pe mine la prezidențiale, nu pe Iohannis!". Acum cred că își dă pumni în cap.  

Moderator: A și zis public că se va angrena într-o luptă de a-l suspenda.  

Paleologu: Cu suspendarea nu sunt de acord. Există un calendar electoral prevăzut de Constituție. Logica Constituției e ca funcția supremă în stat să țină peste impopularitatea de moment. Lumea l-a votat pe Iohannis în 2019, atunci să se spele cu el pe cap! 5 ani! Au avut de ales, inclusiv Ludovic Orban putea să susțină pe altcineva, pe un liberal adevărat, nu pe cineva care a fost implantat în fruntea PNL. Iohannis nu are nicio legătură cu liberalismul, cu tradiția liberală.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.