UPDATE. VIDEO. Susținătorii Dianei Șoșoacă s-au bătut cu jurnaliștii în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1! / Scandal cu violențe la cabinetul de avocatură al senatoarei urlătoarei în timpul unui interviu pentru RAI UNO. Soțul senatoarei este acuzat că a lovi cu pumnul pe unul din polițiștii veniți să aplaneze conflictul


UPDATE. VIDEO. Susținătorii Dianei Șoșoacă s-au bătut cu jurnaliștii în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1! / Scandal cu violențe la cabinetul de avocatură al senatoarei urlătoarei  în timpul unui interviu pentru RAI UNO. Soțul senatoarei este acuzat că a lovi cu pumnul pe unul din polițiștii veniți să aplaneze conflictul

UPDATE. Mai mulți susținători ai senatoarei Diana Șoșoacă au agresat jurnaliștii prezenți la sediul Parchetului unde soțul acesteia era audiat în legături cu violențele comise vinerea trecută. O femeie i-a lovit pe jurnaliști cu umbrela, iar un bărbat i-a împins pe cameramani, reclamând apoi că a fost lovit cu camera în cap de către operatorul pe care l-a agresat. Senatoarea a alimentat conflictul urlând că presa e criminală, că omoară oameni. Jandarmii au fost nevoiți să intervină. „Asta faceți voi? Dați oamenilor în cap?!”, a mai comentat senatoarea, urlând la Jandarmerie să intervină și să-i aresteze pe „agresori” (aflați, de fapt, în tabăra ei și incitați de către senatoare în permanență).

Silvestru Șoșoacă, acuzat că a lovit cu pumnul un polițist de la Secția 4, București, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, procurorii considerând că nu reprezintă un pericol social. Suspectul a fost reprezentat în fața organelor de urmărire penală de avocatul rusofil Dan Chitic.


Știrea inițială. Dumitru – Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei urlătoare Diana Șoșoacă, a fost citat pentru audieri de către procurorii Pachetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. El e acuzat că ar fi lovit un polițist venit să aplaneze un conflict iscat, vineri, la una din proprietățile partenerei sale de viață. Actele de violență s-au petrecut la cabinetul de avocat al senatoarei, după ce o echipă de televiziune italiană (RAI UNO) care filma acolo a fost reclamată la 112 chiar de către senatoare. 

Polițiștii secției 4 din Capitală au ajuns în scurtă vreme la fața locului și au încercat să stea de vorbă cu persoanele implicate. În scandal a intervenit însă și soțul senatoarei, care l-a lovit cu pumnul pe unul dintre polițiști, după care l-a împins de un perete. 

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict.

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt”, a transmis Poliția Capitalei.

„Vorbeau în engleză şi am întrebat: de ce vorbiţi în engleză? de ce nu vorbiţi în italiană? Îmi spune: domnul este sârb, cel cu camera care filma, şi mai era unul înalt brunet care era turc. Că de fapt noi suntem de fapt pentru Europa de Sud-Est şi noi facem. Haideţi să vorbim în italiană! Doamna Delia Marinescu, jurnalistă română, care a intermediat interviul, nu a vrut să asigure traducerea, deşi ea era obligată să asigure acest lucru. M-am aşezat pe scaun şi am zis: voi vorbi în limba română, pentru că este limba mea şi s-au uitat la mine  Fiţi atenţi! Ştiu şi engleză şi italiană! Dacă văd că îmi traduceţi inexact, iau atitudine! Altul a zis: «în acel caz nu se mai ia interviul». Poftim? Cine eşti tu? Daţi-mi actele! Nu îţi dăm nimic. Suntem jurnalişti de la Rai Uno! Sunăm la Poliţie”, a povestit senatoarea Şoşoacă.

Nu este prima dată când Silvestru Șoșoacă, 45 de ani, este implicat în conflicte cu gesturi violente. În aprilie 2021, el a agresat mai mulți angajați ai Senatului care nu-i permiteau senatoarei Șoșoacă să intre la Comisia Juridică pe motiv că nu are mască sanitară.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.