Dublul standard al CSM, scos în evidență de Birchall: Gîrbovan își continuă activitatea în magistratură fără vreo opreliște, în timp ce Danileț este exclus în baza unei spețe aberante


Dublul standard al CSM, scos în evidență de Birchall: Gîrbovan își continuă activitatea în magistratură fără vreo opreliște, în timp ce Danileț este exclus în baza unei spețe aberante

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a criticat aspru decizia Secției de judecători a CSM de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură pentru mai multe clipuri publicate pe rețelele sociale. În contrast, Birchall a amintit că CSM nu a luat hotărârea de a o exclude, de pildă, pe judecătoarea Dana Gîrbovan din magistratură, deși aceasta s-a afiliat la un moment dat politic, detalii pe care vi le vom reitera în cele ce urmează. 

VEDEȚI ȘI: VIDEO Filmarea pe fondul căreia CSM a luat decizia abuzivă de a-l exclude pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului

Birchall, pe Facebook: "O prostie! O idioțenie!

P.S. Ok Cristi este mai excentric, mereu a fost, DAR excluderea din magistratură este o măsură extrem de serioasă și ar trebui serios întemeiată!  

Sunt câțiva magistrați care fac pe analiștii politici pe la TV, alții critică decizii politice și oameni politici sau se joacă alba-neagra cu demisia ca să fie numiți în funcția de ministru al Justiției într-un Guvern 100% politic (a se vedea cazul Gîrbovan, salvată de Savonea după ce nu a fost numită ministru), alții dau decizii cu motivări de te minunezi și te întrebi ce au învățat la facultate, alții au dosare întoarse pentru că nu știu lucruri elementare de competență etc... și tot nu am văzut așa măsuri de excludere din magistratură!".

Reliefăm că Gîrbovan nu ar mai fi ajuns șefă a Curții de Apel Cluj dacă nu ar fi primit un ajutor murdar, prin tot felul de tertipuri, din partea Liei Savonea, șefă a CSM la acea vreme. Amintim că Guvernul PSD Vasilica Dăncilă a propus-o pe Gîrbovan pentru postul de ministru al Justiției, dar ulterior a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis. Cu toate acestea, deși a trebuit să demisioneze din magistratură pentru a fi propusă ministru, Gîrbovan a fost ajutată de prietena ei Lia Savonea pentru a rămâne magistrat. Reiterăm că Lia Savonea nu trimisese la Administrația Prezidențială decizia CSM privind propunerea de eliberare a Danei Gîrbovan din funcția de magistrat, astfel încât președintele Klaus Iohannis să nu poată semna decretul de scoatere din magistratură a acesteia. Gîrbovan se aștepta să nu fie acceptată de Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Justiției, motiv pentru care a apelat la șiretlicurile procedurale ale Liei Savonea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.