Rareș Bogdan pune tunurile pe CSM: "Ce e mai nociv pentru imaginea acestei bresle, un judecător uman sau omorârea Dosarelor Revoluției și Mineriadei?!"


Rareș Bogdan pune tunurile pe CSM: "Ce e mai nociv pentru imaginea acestei bresle, un judecător uman sau omorârea Dosarelor Revoluției și Mineriadei?!"

Prim-vicepreședintele PNL, eurodeputatul Rareș Bogdan, a avut o reacție virulentă marți, 14 decembrie, la adresa CSM, catalogând drept "o rușine" decizia acestui for de a-l exclude pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură pe fondul unor video-uri publicate de acesta pe rețelele sociale, pe parcursul cărora le-a expus prietenilor anumite momente, ca divertisment, din viața personală. În acest sens, Rareș Bogdan a lansat o întrebare-chele către membrii CSM: "Ce este mai nociv pentru imaginea acestei bresle, un judecător care se bucură, care are suflet de copil, suflet curat, un judecător uman sau omorârea Dosarelor Revoluției și Mineriadei?".

"Keep walking, Cristi Danileț!

Excluderea judecătorului Cristi Danileț, un luptător neobosit pentru independența justiției, din magistratură, reprezintă o palmă peste față dată tuturor celor care militează pentru libertate și stat de drept.

Cum se simt mii de magistrați onești când unul dinte ei plătește pentru curajul de a fi liber?

Reforma din sânul magistraturii, datoria mai presus de orice, educația civică a elevilor și dezideratul unei justiții oarbe, deci drepte sunt cauze asumate de Cristi Danileț și datorii ale oricărui profesionist aflat în slujba dreptății.

Motivul excluderii lui Cristi Danileț din magistratură este o rușine.

Ce este mai nociv pentru imaginea acestei bresle, un judecător care se bucură, care are suflet de copil, suflet curat, un judecător uman sau omorârea Dosarelor Revoluției și Mineriadei?

Ce este mai nociv pentru roba de magistrat, un om care alege libertatea de conștiință sau o slugă?", a transmis eurodeputatul PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.