Dictatorul Lukashenko mulțumește Turciei pentru sprijinul oferit constant Belarusului


  • ACP
  • Dec 14, 2021 21:04
  • 1696
Dictatorul Lukashenko mulțumește Turciei pentru sprijinul oferit constant Belarusului

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, i-a mulțumit ieri, în timpul unui interviu acordat televiziunii de stat TRT, omologului turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru "atitudinea principială și consecventă față de Belarus".

Acesta a mai spus că "Turcia este unul dintre cele mai prietenoase state pentru Belarus".

"Ministerul Afacerilor Externe și ministrul Mevlüt Çavuşoğlu sprijină Belarus pe toate platformele internaționale. De asemenea, noi sprijinim Turcia. Astfel de relații de prietenie cu statul turc și poporul turc sunt foarte importante pentru noi", a continuat Lukașenko. 

"Orice cerere a lui Recep Erdogan este îndeplinită fără îndoială de către Belarus, ori de câte ori este posibil. Turcia face la fel. Mulțumesc încă o dată conducerii turce pentru poziția de principiu și integritatea arătată față de Belarus", a concluzionat el.

Despre Turcia se știe că a susținut în cel puțin două rânduri Belarusul împotriva intereselor europene pe parcursul acestui an. Astfel, în toamnă a alimentat ofensiva hibridă a Minskului împotriva Poloniei, aducând cu compania Turkish Airlines din Irak, Siria și Yemen migranții care au fost apoi trimiși la granița poloneză, iar în luna mai a susținut atenuarea indignării membrilor alianței NATO după forțarea aterizării în Minsk a avionului de pasageri în care se afla jurnalistul dizident Roman Protasevich, reținut apoi de poliția belarusă. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.