Primăria Bălți. Ruperea cetățenilor de așa-zisa clasă politică s-a accelerat la cote nebănuite dincolo de Prut


Primăria Bălți. Ruperea cetățenilor de așa-zisa clasă politică s-a accelerat la cote nebănuite dincolo de Prut

Prezența la vot la alegerile pentru primăria orașului Bălți este undeva la 10%.

O cifră excelentă care reflectă cu fidelitate calitatea clasei politice din Republica Moldova și în general nivelul administrării statului. Ruperea cetățenilor de ceea ce se numește clasă politică a fost accelerată la cote nebănuite în ultima vreme dincolo de Prut.

Dincoace de Prut nu pot decât să îmi doresc să ajungem la procente asemănătoare la următoarele alegeri. Undeva la 10% prezență la vot înseamnă că nici măcar toți cei din clientela politică, cei care atârnă de clanurile înșurubate la putere nu s-au mai simțit obligați să participe la simulacrul numit alegeri.

Încet-încet oamenii se lămuresc că votul lor nu este reflectat în guvernare, este doar o mascaradă, în realitate clanurile neo-feudale își negociază între ele pozițiile din administrație și asta e tot. Cumva trebuie importată de la Chișinău tehnologia asta care a dus la așa o minunăție de participare la vot.

Nu poți să nu-i admiri pe propagandiștii puterii de la Chișinău. Vinovați sunt cei 90% dintre cetățenii orașului Bălți care n-au ieșit la vot. Să sufere!

Structura de putere de la Chișinău face ce știe mai bine: își abandonează cetățenii. Realitatea este că administrația și clasa politică de la Chișinău pierd controlul asupra unor zone extinse, în plus față deja cele rupte de facto. Doar că nimeni nu este gata să privească realitatea în ochi și asta nu face decât să sporească veselia.

Aștept explicațiile vectorilor Chișinăului din București pentru cele petrecute la Bălți. Posibil să nu fie nici o explicație, mai simplu așa.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.