VIDEO. Momente grotești la Vaslui. Travestit în Santa Claun, baronul Dumitru Buzatu s-a dus, prin județ, să le împartă bătrânelor covrigi și bomboane de pom. Pe post de reni a folosit niște aghiotanți de la PSD


VIDEO. Momente grotești la Vaslui. Travestit în Santa Claun, baronul Dumitru Buzatu s-a dus, prin județ, să le împartă bătrânelor covrigi și bomboane de pom. Pe post de reni a folosit niște aghiotanți de la PSD

În vreme ce în Piața Civică din Vaslui, sute de oameni, fără mască și nedistanțați fizic, sărbătoreau, pe bani publici, intrarea în valul 5 al pandemiei, baronul roșu Dumitru Buzatu, fost profesor de marxism și leninism, umbla prin județ deghizat în Moș Gerilă și împărțea bătrânelor și copiilor, ieșiți prin bătăturile sărăcăcioase în haine ponosite, bomboane de pom, sucuri cancerigene și jucării chinezești. 


Pe post de reni, Santa de la PSD a folosit mai mulți aghiotanți angajați prin instituțiile publice politizate din Vaslui, care au cărat cadourile ieftine în haine de mii de lei, pe care și le permit pentru că au mai multe joburi...la stat. 

Barbu Alexandru (foto mai jos), de exemplu, consilier local la Primăria Vaslui și șef de cabinet al baronului Buzatu, a fost cununat, în urmă cu trei ani, de nașii Monica și Remus Mustățea. Monica Mustățea este nepoata lui Dumitru Buzatu. Barbu a fost în trecut șeful de cabinet al senatoarei Gabriela Crețu, consoarta lui Buzatu. Declarația de avere a lui Barbu este amețitoare: are venituri din trei locuri, toate la stat, și cinci chirii. 

Radu Clătinici, consilier în cadrul CJ Vaslui în vârstă de doar 24 de ani, a depus, în noiembrie 2021, o declarație de avere în care nu a completat vreo rubrică, rezultând că practic nu a avut niciun venit, până la prezentul serviciu pe care nu l-ar fi putut obține fără acordul personal al lui Santa Buzatu, șeful a tot ce mișcă în județ. (vezi AICI declarația de avere)


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.