VIDEO. Deputatul „șaormar” din Vaslui s-a încăierat cu Ciubuc de la AUR. Solomon (PSD): „Prostule, prostule!” / Ciubuc (AUR) : „Da' chiar așa nesimțit ești?! Ne întâlnim în afara Parlamentului și vedem cine este prost...”


VIDEO. Deputatul „șaormar” din Vaslui s-a încăierat cu Ciubuc de la AUR. Solomon (PSD): „Prostule, prostule!” / Ciubuc (AUR) : „Da' chiar așa nesimțit ești?! Ne întâlnim în afara Parlamentului și vedem cine este prost...”

Zbierete, jigniri, amenințări și telefoane sparte în ședința de luni din plenul Camerei Deputaților, unde parlamentarii AUR au venit cu un banner uriaș contra „certificatului verde”, George Simion solicitând retragerea de pe ordinea de zi a „proiectului privind introducerea acestuia”. Grupului AUR s-a alăturat și urlătoarea independentă Diana Șoșoacă. 

Cum pentru 21 decembrie este anunțat „un mare protest” al susținătorilor AUR și al celor care se opun introducerii certificatului verde, dictaturii sanitare etc., parlamentarii AUR & Șoșoacă și-au promovat acțiunea printr-o mahala agresivă și prin șicanarea repetată a colegilor deputați, demonstrând că Parlamentul a devenit o cloacă irespirabilă unde sute de aleși ai neamului sunt răsfățați cu venituri colosale fără să facă nimic. 

În vreme ce majoritatea a suportat cu stoicism mitocăniile AUR, deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, președintele Comisie de Muncă, cunoscut în spațiul public pentru scandalul provocat la o shaormerie din Centrul Vechi, alături de colegul Irinel Stativă, a cedat nervos și „a atacat” telefonul auristului „Zeffirelli” (Ciprian Ciubuc, deputat AUR de Brăila) cu care acesta îl filma insistent, adresându-i-se cu „băi” 

Ciubuc: „Băi, să înțeleg că tu susții certificatul verde?” 

Solomon: „Susțin proștii ca tine să mă filmeze...” 

Ciubuc: „Da' tu ești deștept...Tu susții certificatul verde?” 

Solomon: Prostule, prostule..” 

Ciubuc:Ia și controlează-te, că ne întâlnim în afara Parlamentului și vedem cine este prost...Da' di șie mă faci prost? Te-am făcut prost?” 

„Pleacă mai repide ți-am zis”, i-a mai spus Solomon ridicându-se de la locul lui și lovind telefonul.  

Pentru câteva secunde ecranul s-a înnegrit, dar a continuat să înregistreze, Ciubuc putând fi auzit spunând „nesimțitule ce ești!”

Ciubuc (în timp ce relua filmarea): „Bă, dar chiar așa de nesimțit ești, să-mi dai peste telefon? Io am să te filmez să te vadă omul. Nu ți-e rușine? Calmează-te, ce ai? Nu-ți place să te filmez sau ce? Asumă-ți dacă vrei să votezi certificatul verde! Spune aici la români!” 

Solomon: „Pleacă în...banca ta!” 

Ciubuc: „Controlează-ți cuvintele. Când ai să-ți ceri scuze...” 

Solomon: „Bă eu cu proștii ăștia care filmează nu am ce să discut...” 

Ciubuc: „Pasărea pe limba ei piere...tu singur ești un prost! Ăsta a fost Solomon, deputatul PSD de Vaslui” 

Solomon s-a îndreptat din nou către Ciubuc, încercând să-i dea peste telefon. Acesta a început apoi să strige, în timp ce Simion a venit repede în ajutorul lui: „Domnul Solomon mi-a spart telefonul!”. 

Vedeți video de la minutul 3:40 (aproximativ):


În timp ce Ciubuc îl șicana pe Solomon, la tribună George Simion aproape se urcase pe deputatul Iulian Bulai care încerca să citească un raport. A fost nevoie ca președintele de ședință să repete insistent „domnule Simion, vă rog îndepărtați-vă de vorbitor!” și să se strige „să vină chestorii!” pentru ca liderul AUR să-l lase pe Bulai să citească. 

„Ridicați bannerul să nu se vadă Bulai”, s-au instruit auriștii unii pe alții. 

„Mai sus, mai sus, îl ridicăm mai sus”, i-au răspuns auriștii lui Bulai care s-a plâns că ceea ce se întâmplă este o bătaie de joc. Pe fundal se auzeau zbierătele lui Șoșoacă. 

Ciubuc, care îl părăsise pentru câteva minute pe Solomon pentru a filma circul de la tribună, revine în sală pentru a-i cere banii pe telefon care s-ar fi spart în urma agresiunii: „Ai bani de un telefon nou? Uite ce mi-ai făcut la sticlă. Mi-ai crăpat sticla”.

Solomon: „Pleacă de aici!” 

Către locul scandalului vine și Simion. „Mi-a spart telefonul domul Solomon”, i se plânge Ciubuc, dar șeful de partid îi întoarce spatele fără să-l asculte până la capăt.  

Solomon se enervează și se duce apoi la tribuna Parlamentului, de unde reclamă că este hărțuit de colegii de la AUR:  

„Sunt hărțuit și agasat în permanenţă de Zeffirelli de la AUR. Ori îl invitați să își închidă telefonul, ori îl invitați afară din sala, dar eu nu pot să-mi exercit mandatul cu astfel de persoane”. Când coboară de la tribună, Solomon intră în bannerul AUR ca la „Țară, țară vrem ostași”,  încercat să-l smulgă sau să-l rupă.  

Din sală se aude și urlătoarea Diana Șoșoacă zbierând „Rușine să vă fie, nici pe stadion nu vă puteți comporta în halul ăsta”.  

„Mi-a spart telefonul, mi-a dat peste mână, să-mi cumpere un alt telefon sau să-mi schimbe sticla”, continuă să se lamenteze Ciubuc. 

Vedeți video de la minutul 15:10:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.