Obrăznicia Kremlinului: acuză în continuare România și Polonia, din cauza cărora ar masa trupe la granița cu Ucraina


  • ACP
  • Dec 21, 2021 20:36
  • 4875
Obrăznicia Kremlinului:  acuză în continuare România și Polonia, din cauza cărora ar masa trupe la granița cu Ucraina

Adjunctul ministrului Externelor de la Moscova, Andrei Rudenko, a declarat luni că pretențiile Rusiei privind garanțiile de securitate provin din acțiunile Ucrainei și ale altor țări vecine, care ar obliga Rusia să ia măsuri radicale. 

„Nu este vorba de frică, dar problema este că vecinii noștri, nu doar Ucraina, au ajuns într-un fel de punct de fierbere, care ne obligă cu adevărat să facem anumiți pași radicali, sau, cel puțin, să spunem că suntem pregătiți să gândim în într-un mod diferit”, a spus el despre posibilele consecințe ale respingerii pretențiilor Rusiei privind Ucraina și țările est europene care sunt membre NATO. 

„Avem alte țări învecinate cu Rusia, de unde timpul de zbor al sistemelor ofensive este de 4-5 minute. Nu există până acum astfel de sisteme în Ucraina. Reacția noastră este o măsură preventivă menită să avertizeze că în anumite scenarii vom face anumiți pași despre care nu vorbim acum și o facem doar în termeni generali, numind aceste lucruri pași militari și soluții tehnice” a mai spus ministrul adjunct. 

„Vom găsi o formulare de răspuns, inclusiv prin mijloace militare și militare-tehnice (dacă NATO ignoră din nou preocupările Moscovei)”, a continuat Rudenko, precizând însă și că Rusia va încerca să prevină acest scenariu, menținand dialogul pentru a evita consecințele cele mai grave – sursa AICI

Așadar, presiunea și amenințările obraznice ale Kremlinului, care spune că armata rusă este pregătită pentru un răspuns militar dacă NATO continuă să ignore preocupările de securitate ale Rusiei, privesc direct Romania și Polonia. Țara noastră și Polonia sunt țări membre NATO a căror apărare a fost bine întărită prin transferul de trupe și echipamente militare din parte țărilor aliate, dar și prin ceea ce pare să obsedeze maxim Kremlinul – sistemul de apărare antirachetă Aegis, care are amplasate elemente la Deveselu și la Redzikowo, în Nordul Poloniei. Insistența obraznică a Moscovei de a vedea țara noastră și Polonia lăsate fară sistemul antirachetă Aegis și fară susținerea trupelor și echipamentelor țărilor aliate poate părea surprinzătoare, dar asta este felul în care a funcționat dintotdeauna acest Imperiu al răului – brutal și inept, pretinzând ca toată lumea să i se pună la picioare și să rămână descoperită, lipsită de apărare în fața trupelor sale. Numai că pretențiilor ruse li s-a răspuns deja atunci când președintele Statelor Unite și purtătoarea sa de cuvânt au vorbit despre „obligația sacră” a Americii de a-și apăra aliații din NATO, dar se pare că cei de la Kremlin pricep mai greu...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.