Putin, un Ceaușescu pe ultima sută! Kremlinul vede mercenari americani, agenturi străine și arme chimice la post, în Ucraina!


Putin, un Ceaușescu pe ultima sută! Kremlinul vede mercenari americani, agenturi străine și arme chimice la post, în Ucraina!

Vladimir Putin începe să semene tot mai mult cu fostul șef de stat al României Socialiste, la apusul regimului său, atunci când acesta acuza teroriștii, agenturile și imperialista ocultă mondiale de faptul că uneltesc pentru a-l deposeda de putere. 

Președintele Federației Ruse i-a dat mână liberă Ministrului Apărării pentru a perora în legătură cu presupușii mercenari americani pe care ”i-a identificat” în Ucraina, pregătindu-se de promvocări împotriva Rusiei.

Serghei Șoigu, a susținut marți că mai multe companii militare private americane au staționat trupe în regiunea Donețk din estul Ucrainei și pregătesc o „provocare folosind componente chimice necunoscute”.

Declarațiile lui Șoigu au venit în timpul unei reuniuni a Ministerului Apărării la Moscova, pe fondul temerilor crescânde că Rusia ar putea lansa o invazie a Ucrainei.

„Am identificat prezența a peste 120 de membri ai grupărilor de mercenari americani în orașele Avdiivka și Krasny Liman, pregătiți pentru a comite provocări... Mai multe cisterne pline cu componente chimice neidentificate au fost livrate în orașele Avdiivka și Krasny Liman pentru a fi folosite în cadrul acestor provocări”, a declarat Shoigu, citat de Agenția rusă de știri TASS.

Şoigu, considerat un aliat de încredere al lui Vladimir Putin, a criticat, de asemenea, SUA, pentru tensiunile crescute în apropierea graniţei cu Rusia.

„Statele Unite își consolidează prezența militară la granițele ruse. În țările din Europa de Est, unități americane cu un număr total de aproximativ 8.000 de militari sunt dislocate pe bază de rotație”, a spus el.

Șoigu s-a lăudat în continuare cu potențialul militar al Rusiei, spunând că armata țării este un „lider mondial” în ceea ce privește modernitatea.

În prezent, se crede că aproximativ 100.000 de militari ruși sunt staționați la granița cu Ucraina. Rusia a negat în repetate rânduri faptul că ar complota o invazie în Ucraina, spunând că are dreptul de a muta trupe în interiorul granițelor sale.

Vorbind la aceeași întâlnire de marți, Putin a avertizat cu privire la un răspuns „militar-tehnic” pe care Rusia l-ar putea oferi ”mișcărilor amenințătoare” din Occident.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.