Rușii, așa cum îi știm! Hocheiștii naționalei de juniori, dați jos din avion pe motiv că erau rupți de beți și fumau în aeronavă!


Rușii, așa cum îi știm! Hocheiștii naționalei de juniori, dați jos din avion pe motiv că erau rupți de beți și fumau în aeronavă!

Membrii echipelor mondiale de hochei de juniori din Rusia și Republica Cehă au fost dați jos dintr-un zbor de Revelion, pe ruta Calgary - Frankfurt, Germania, pasagerii spunând că echipa rusă a creat un adevărat scandal în avion fumând și refuzând să poarte măști. 

Poliția din Calgary a declarat într-un comunicat de presă că ofițerii unității aeroportuare au intervenit în legătură cu sesizările privind perturbarea unui zbor al companiei Air Canada. Declarația oficială nu indică și cine a provocat tulburarea sau dacă au existat arestări, iar poliția nu a răspuns solicitărilor din partea The Canadian Press pentru informații suplimentare. De asemenea, Air Canada nu a răspuns încă unei solicitări de informații.

Membrii naționalei de juniori a Rusiei se întorceau acasă de la campionatele de juniori din Red Deer și Edmonton, care au fost anulate miercuri din cauza focarelor de COVID-19.

„Echipele Cehiei și Rusiei a fost date jos din avion pentru încălcarea regimului măștilor. Regulile sunt foarte stricte”, a declarat antrenorul rus Serghei Zubov pentru ziarul rus Izvestia.

Managerul echipei cehe, Otakar Cerny, a spus că echipa sa a fost probabil confundată cu cea rusă de către echipajul de zbor, din cauza asemănării hanoracelor lor gri. ”Practic, doar din acest motiv, am fost băgați în aceeași oală cu rușii și ni s-a spus că, împreună cu hocheiștii ruși, trebuie să părăsim avionul”, a declarat Cerny presei cehe, adăugând că, ulterior, „reprezentanții Air Canada și-au cerut scuze față de cehi și, pe cheltuiala lor, ne-au trimis cu un alt zbor către Frankfurt, o zi mai târziu, asigurând echipa cehă că nu va mai zbura cu memebrii naționalei de hochei a Rusiei”. 

Eoin Kenny, un pasager al zborului care se afla în clasa business, a menționat că un oficial rus care stătea lângă el fuma țigări electronice în cabină, refuzând să-și pună masca pe gură și nas. Însoțitorii de bord au încercat în repetate rânduri să-l determine să respecte regulile, a spus Kenny, dar bărbatul a refuzat.

Dr. Kathleen Scherf s-a numărat printre pasagerii care au postat pe Twitter mai multe filmări care ilustrau comportamentul rușilor în timpul incidentului care a întârziat zborul cu trei ore.

„Până acum avem deja două ore întârziere la zborul de la Calgary către Frankfurt. Echipa rusă de juniori este în spate, încercând să fumeze, să nu poarte măști, să nu asculte de însoțitori”, a scris Scherf pe Twitter.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.