După absurda și abuziva expansiune din Africa, Biserica KGB-istă Rusă anunță că vrea să-și tragă o eparhie și în Turcia! Kremlinul își continuă războiul împotriva Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol


  • ACP
  • Jan 4, 2022 10:39
  • 2896
După absurda și abuziva expansiune din Africa, Biserica KGB-istă Rusă anunță că vrea să-și tragă o eparhie și în Turcia! Kremlinul își continuă războiul împotriva Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol

La puțin timp după ce a anunțat că a luat hotărârea de a se întinde în Africa, înființând abuziv două eparhii exact pe teritoriul Patriarhiei Alexandriei și Întregii Africi, Patriarhia de la Moscova își duce mai departe războiul împotriva Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol și a întregii rânduieli a Bisericii Ortodoxe, după cum a insistat Mitropolitul Hilarion de Volokolamsk și președintele Departamentului pentru Relații Externe Bisericești (DECR) al Patriarhiei Moscovei. 

CITEȘTE și Patriarhia KGB-istă a Moscovei a înființat abuziv așa-zisul Exarhat Patriarhal al Africii pentru a se răzbuna pe Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol, care a susținut înființarea Bisericii Ortodoxe autocefale a Ucrainei

Mai exact, ierarhul rus a spus, într-un interviu pentru agenția de presă rusă Ria Novosti, că Patriarhia Moscovei are în vedere înființarea unui Exarhat al Rusiei chiar în Turcia, menționând și faptul că înființarea Exarhatului rus din Africa s-a datorat susținerii din partea patriarhului Teodor II al Alexandriei pentru înființarea Bisericii autocefale a Ucrainei, scoasă astfel de sub autoritatea Bisericii Ortodoxe Ruse, fapt ce deranjează teribil Kremlinul. 

„Nu puteam să spunem ‹nu› preoților Patriarhiei Alexandriei, care și-au dat seama de falsa poziție a Patriarhiei lor, și să acceptăm să îi lăsăm în corul bisericii Patriarhiei Constantinopolului ... în condițiile în care Patriarhul Constantinopolului a luat parte la schismă”, a ținut-o langa mitropolitul Hilarion, străduindu-se să ”justifice” astfel înființarea Exarhatului rus peste Patriarhia Alexandriei și Întregii Africi. 

Dar, ca și cum asta nu a fost suficient pentru Patriarhia de la Moscova (adică de la Kremlin), mitropolitul Hilarion a declarat că „Biserica Ortodoxă Rusă nu poate refuza să aibă grijă de ortodocșii din Turcia”, așa că ar putea înființa curând și acolo o mitropolie aflată în subordinea sa, ca și cum Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol nu ar exista – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.