Deși dictatorul Xi le îndeamnă să fie un exemplu pentru ceilalți, nici măcar familiile comuniștilor chinezi nu vor să facă câte 3 copii. Principalul motiv


  • ACP
  • Jan 5, 2022 12:28
  • 1965
Deși dictatorul Xi le îndeamnă să fie un exemplu pentru ceilalți, nici măcar familiile comuniștilor chinezi nu vor să facă câte 3 copii. Principalul motiv

În martie 2021, conducerea comunistă a Chinei a renunțat la politica limitării numărului de copii per familie la maxim doi, permițând și chiar recomandând familiilor de chinezi să facă câte trei copii. Asta a venit după ce Partidul Comunist Chinez a impus, în 1979, politica unui singur copil de familie, iar în 2015 s-a trecut la acceptarea a doi copii de familie, ceea ce a făcut ca populația Chinei să stagneze și să îmbătrânească, numărul din ce în ce mai mic al copiilor și tinerilor punând în pericol creșterea economică a țării comuniste. 

Acum, marea problemă pentru planurile comuniștilor care conduc China este că, deși populația a fost anunțată că țara are nevoie de mai mulți copii, nu s-a înregistrat o creștere vizibilă a numărului femeilor gravide în lunile de după anunțarea noii politici privind numărul de copii pentru fiecare familie, așa că partidul a hotărât că trebuie luate măsuri. 

Prima măsură luată în acest sens este îndemnul ferm al Partidului Comunist pentru membrii săi de a avea ei întâi, ca exemplu, cel de-al treilea copil în familie, numai că aceștia nu par să se grăbească să răspundă îndemnului partidului, cum a făcut de altfel și restul populației. 

Motivul pentru care comuniștii chinezi nu se grăbesc să aibă al treilea copil este, conform presei, unul mai puțin așteptat – deși China e cunoscută ca o țară prosperă acum, din care sărăcia ar fi fost eradicată, după cum a tot repetat în ultimii ani dictatorul Xi Jinping, comuniștii chinezi spun că nu își pot permite să aibă al treilea copil fără un ajutor suplimentar din partea statului – sursa AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.