"Ăștia sunt mai stupizi decât conspiraționiștii!". Un jurnalist critică dur interdicția primită de Djokovic din partea autorităților australiene


"Ăștia sunt mai stupizi decât conspiraționiștii!". Un jurnalist critică dur interdicția primită de Djokovic din partea autorităților australiene

Jurnalistul Radu Buzăianu, moderator al emisiunii "Bună, România!", găzduită de B1TV, a precizat că decizia autorităților australiene de a nu-i permite tenismenului Novak Djokovic accesul în țară pentru a participa la turneul Australian Open, întrucât nu ar fi vaccinat, este una stupidă. Jurnalistul a adăugat că autoritățile ar fi trebuit să instituie filtre la graniță strict pe criteriul testării. 

"Mai țineți minte când "conspirationiștii covid" erau admiratori ai Australiei, că, uite, la ei de ce e un meci de rugby cu stadionul plin? Uite, așa au ajuns ăștia să aibă stadioane pline. Cu excese și bizarerii.  

Ai noștri luau doar rezultatul, nu și metoda. Erau admirativi cu China, "uite, la ei nu mai Covid". Sigur, ăia închideau orașe de 10 milioane de locuitori, că au găsit două cazuri. La fel au făcut și australienii, în nebunia lor. Au închis Melbourne, cà au găsit câteva cazuri. Da' "inteligenții noștri" îi admirau că, uite, nu au probleme cu covidul.

Revenind la ce vedem aici. La nivelul lui Djokovic, nu știu dacă el e mai stupid că insistă să joace la ei, sau ei, că insistă să nu-l lase să joace, că nu e vaccinat.  

Scopul filtrelor e de a nu transmite boala. Pentru asta îl testezi, nu îl vaccinezi. Sensul restricțiilor este de a determina oamenii să se vaccineze. Vaccinarea e pentru a nu ajunge in ATI. Pentru a nu bloca spitalele.

Deci, bizarii ăștia acum își propun să determine oameni din Serbia să se vaccineze, sau mai logic ar fi ca scopul lor să fie de a se asigura prin testare că străinii care intră nu au și nu împrăștie virusul?

Ăștia sunt mai stupizi decât conspiraționiștii", a scris jurnalistul Radu Buzăianu pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.