"Decuplare de la realitate!". Năsui îl pune la zid pe Iohannis pe tema proiectului referitor la educarea climatică a elevilor: "În 'România educată', 41.5% din copii trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială!"


"Decuplare de la realitate!". Năsui îl pune la zid pe Iohannis pe tema proiectului referitor la educarea climatică a elevilor: "În 'România educată', 41.5% din copii trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială!"

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, afirmă că președintele Klaus Iohannis, prin proiectul ce prevede introducerea educației climatice în școli, arată că este decuplat de la realitate, de la adevăratele probleme ale sistemului de învățământ. În acest sens, Claudiu Năsui a trecut în revistă o parte dintre problemele majore ale sistemului de învățământ, printre care și migrația economică, zeci de mii de copii trăind fie fără un părinte, respectiv chiar fără ambii părinți, întrucât cei din urmă menționați sunt nevoiți să plece în străinătate din pricina salariilor mici, una dintre cauze fiind reprezentată de taxarea excesivă a muncii. 

"Rareori clasa conducătoare a fost mai decuplată de la realitate decât acum.

Deși unul din doi copii este în risc de sărăcie și excluziune socială, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice. Firește, după pregătirea unei întregi strategii cu privire la asta.

Pentru privilegiații politici ai sistemului, de fapt, asta contează, rapoartele și strategiile naționale. În asta își măsoară succesul în România lor educată. Pentru ei contează că au pregătit o strategie și introduc educația climatică în școli, nu faptul că aproape jumătate dintre copiii din școlile de stat românești sunt conduși spre analfabetism funcțional.

Statul român este campion la a-i ține pe copii în sărăcie. În “România educată”, 41.5% din copii trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială, pe primul loc în Uniunea Europeană. Iar zeci de mii de copii trăiesc fie fără un părinte, fie chiar fără ambii părinți, din cauza „migrației economice”. Adică statul român îi gonește să muncească în străinătate, inclusiv printr-o taxare imensă a muncii pe salarii mici.

Nimeni nu vrea să muncească departe de casă, de propria familie și mai ales de propriii copii. Dar nu au de ales, fiindcă statul român este pe primul loc în Europa la taxarea muncii slab remunerate. Anul acesta guvernul ar fi putut scădea taxele pe muncă, ca să aducă acei părinți plecați înapoi acasă. Dar prioritățile domnului Iohannis au fost altele, este urgentă strategia națională pentru educația climatică", a precizat deputatul USR. 

Afirmațiile deputatului USR au venit în contextul în care Klaus Iohannis a lansat în dezbatere publică raportul "Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile", care propune schimbarea mentalității referitoare la protejarea mediului înconjurător, prin educarea tinerelor generații. Iohannis a subliniat că schimbările climatice reprezintă subiecte prioritare, asupra cărora "decidenții politici se apleacă prea puțin".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.