EXCLUSIV Document: Poliția de Frontieră a R.Moldova dă vina pe autoritățile românești pentru disfuncțiile punctelor vamale comune. Când vezi paiul din ochiul fratelui, dar ignori bârna din ochiul tău


EXCLUSIV Document: Poliția de Frontieră a R.Moldova dă vina pe autoritățile românești pentru disfuncțiile punctelor vamale comune. Când vezi paiul din ochiul fratelui, dar ignori bârna din ochiul tău

Activistul civic basarabean Constantin Dicusar a solicitat Poliției de Frontieră a Republicii Moldova multiplicarea trecerilor comune prin toate posturile de frontieră cu România, pentru a se fluidiza astfel traficul rutier din vamă, dar și pentru a se armoniza buna funcționare a punctelor de frontieră comune, în spiritul unor principii de colaborare europeană. 

Aceasta în condițiile în care, deseori, cetățenii care călătoresc între cele două state românești petrec foarte mult timp în vamă, procedurile fiind îngreunate în mod uzual, însă în prezent situația e și mai problematică, având în vedere contextul pandemic. 

În succintul răspuns oferit solicitării lui Constantin Dicusar, șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova – l-am numit pe Rosian Vasiloi – susține că partea moldovenească acționează exact cum trebuie, insistându-se că vinovată pentru situațiile din vamele comune ar fi doar partea românească, ce ar întâmpina ”o serie de dificultăți existente privind implementarea controlului în comun la frontiera moldo-română”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.