Pe culmile totalitarismului sanitar: un tată nu-și mai poate vedea copilul întrucât nu s-a vaccinat și a criticat pe social media măsurile sanitare


Pe culmile totalitarismului sanitar: un tată nu-și mai poate vedea copilul întrucât nu s-a vaccinat și a criticat pe social media măsurile sanitare

Un tată canadian a fost decăzut din drepturile părintești, întrucât nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 și s-a opus pe social media față de măsurile. Un tribunal din Quebec a hotărât că nu este în interesul copilului, în vârstă de 12 ani, să-și vadă tatăl nevaccinat. 

Decizia instanței, dezvăluită inițial de un ziar local din Quebec și consultată de AFP, a fost luată pe 23 decembrie și a suspendat drepturile parentale ale tatălui nevaccinat până în februarie. Sentința nu și-ar mai produce efectele doar în cazul în care tatăl ar decide să se vaccineze. 

"Nu ar fi în interesul copilului să se vadă cu tatăl, întrucât acesta e nevaccinat și se opune măsurilor sanitare în actualul context epidemiologic", a spus judecătorul, referindu-se la creșterea numărului de cazuri COVID de tipul Omicron.

Sentința a fost dată de judecător ca urmare a unei solicitări pe care tatăl a făcut-o, de a-i fi prelungit pe parcursul sărbătorilor de iarnă programul în care își poate vedea copilul. Ceea ce trebuie menționat este că cei 2 părinți ai copilului de 12 ani sunt divorțați. Cumva previzibil, mama copilului s-a opus solicitării pe care tatăl a formulat-o. Mai mult decât atât, mama copilului și-a reclamat fostul soț în instanță că e nevaccinat și i-a arătat judecătorului o serie de postări de pe social media în care acesta critica măsurile sanitare. 

Mama fetiței trăiește în prezent împreună cu actualul ei partener și cu alți 2 copii, în vârstă de 7 luni, respectiv de 4 ani, cei 2 nefiind vaccinați contra COVID, întrucât nu au vârsta legală prevăzută de legislația din Canada pentru acest act medical, mai precis de 5 ani. 

În aceste condiții, judecătorul a stabilit că nu este în interesul niciunuia dintre copii ca cel în vârstă de 12 ani să-și viziteze tatăl. (sursa: AICI)

Pe subiectul prezentat mai sus, avocata Claudia Postelnicescu a scos în relief caracterul totalitar al sentinței și al cadrului legislativ care a permis existența unei astfel de situații. 

"Nebunia merge din ce în ce mai departe. Probabil că suspendarea drepturilor părintești a fost cerută de mamă. Așadar, un tată canadian și-a pierdut drepturile parentale de vizitare a copilului său,  pentru că instanța a decis că nu e în interesul superior al copilului să interacționeze cu tatăl său, care refuză vaccinarea. Desigur că pot argumenta și pro și contra acestei măsuri, dar abia aștept să ieșim din pandemie, că deja nu mai suport derapajele de la common sense, deși partea bună e că mai identificăm proștii cu carte.

Tatăl își poate vedea copilul DOAR dacă se vaccinează. Vă dați seama de cinismul și psihologia totalitară din spate? Măcar noi, românii, care am avut mărturiile regimului securisto-comunist și atâtea alte atrocități, prin care oamenii erau forțați să se întoarcă împotriva propriilor frați, să-și denunțe părinții sau copiii ar trebui să înțelegem ce se întâmplă. Ignorați jurnaliștii care cântă în corul Statului și tot ei vorbesc despre sindromul Stockholm, săracii", a scris Claudia Postelnicescu pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.