De ce a murit certificatul verde. Și de ce tac trâmbițele vaccinării obligatorii


De ce a murit certificatul verde. Și de ce tac trâmbițele vaccinării obligatorii

Ordinul ministrului Educației cu privire la regulile anti-COVID marchează o schimbare strategică.

Adică se modifică fundamental abordarea, dar pe sub mână. De exemplu e nevoie de 3 cazuri pozitive într-o singură clasă pentru intrarea în online. Intrarea în online a școlilor nu mai este condiționată de numărul de profesori vaccinați ci de gradul de ocupare a paturilor din spitale în respectivul județ. Clasele intră în online pentru 10 zile, nu pentru 14.

Ceva, undeva s-a modificat în strategia guvernului pe COVID. Dar nu spune nimeni clar asta, prea au fost unii isterici până zilele trecute. Ideea nu este de relaxare (aia anunțată de Iohannis), ci de renunțare la măsurile care blochează activitatea economică, iar testul se face în școli.

În mod normal dacă chiar ar fi crezut în ce propovăduiau, apostolii blocajului ar fi trebuit să-l sfâșie pe Câmpeanu. Însă cum zicea Maestrul Eftimie: jurnaliștii neamului și-au pus testiculele în niște cutiuțe frumos căptușite cu catifea și le-au predat la Secretariatul General al Guvernului în cadrul unei ceremonii simple, dar cu mult bun gust.

Și nu știu dacă ați băgat de seamă, dar trâmbițele vaccinării obligatorii au luat o pauză. Ceferticatul verde a murit din cauze de deces (COVID cu comorbidități?) și bravii noștri emasculați se ocupă de alte chestiuni fierbinți la ordinea zilei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.