Noi contre în PMP: Tabăra lui Tomac invocă prevederea conform căreia ședința din 12 ianuarie a fost statutară / Cristian Diaconescu anunță că începe demersurile în justiție


Noi contre în PMP: Tabăra lui Tomac invocă prevederea conform căreia ședința din 12 ianuarie a fost statutară / Cristian Diaconescu anunță că începe demersurile în justiție

Bătălia din PMP a escaladat, ajungându-se la faza în care taberele adverse organizează ședințe paralele. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a anunțat că astăzi se va întruni Consiliul Executiv Național al formațiunii politice, urmând ca el să prezinte considerentele în baza cărora susține că ședința din 12 ianuarie pe care tabăra eurodeputatului Eugen Tomac a organizat-o pentru a stabili un Congres extraordinar în luna februarie în vederea alegerii unei noi conduceri naționale a partidului e nestatutară. În acest sens, Cristian Diaconescu a menționat că va începe cel târziu mâine acțiunile în instanță împotriva rivalilor din PMP care au organizat ședința în cauză. Nu în cele din urmă, Diaconescu a trecut în revistă și motivele pentru care nu a participat pe 12 ianuarie la ședința Colegiului Național al PMP, spunând, printre altele, că nu ar fi fost invitat. 

CITIȚI ȘI: Tabăra lui Tomac îi răspunde lui Cristian Diaconescu: "Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar!"

"Astăzi, a fost convocată, în mod statutar ședința CEN a PMP. Aceeași grupare, condusă de domnul Tomac, care în data de 12 ianuarie a încercat, în mod abuziv, preluarea conducerii partidului, acum vine și amenință pe toate căile membrii CEN, să nu participe la ședința de astăzi. Se încearcă astfel blocarea asigurării majorității necesare pentru a putea fi luate măsuri.

Astăzi, voi supune dezbaterii CEN, întreaga poveste, în detaliu și cu dovezi clare, a acțiunii abuzive din 12 ianuarie, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile privind “bunele intenții” în ceea ce privește soarta acestui partid.  

În egală măsură vă informez că cel mai târziu mâine dimineață, încălcările grave statutare și legale în legătură cu adunarea din 12 ianuarie vor face obiectul unor acțiuni în instanță.  

Nu am putut participa la adunarea din 12 ianuarie, deoarece în primul rând nu am fost invitat, organizatorii acesteia fiind cât se poate de conștienți de ceea ce urmau să facă. Astfel deși mă aflam în sediul PMP, am fost pus în imposibilitatea de a participa la adunare. În plus, din păcate, domnul Tomac și partenerii săi, au creat o conjunctură neplăcută în care prezența mea ca și Președinte la întâlnire, ar fi transformat automat adunarea într-un Colegiu statutar (ceea ce își și dorea domnul Tomac, îngrijorat și conștient că nu are suficiente semnături pentru demersul său).  

Postez acest mesaj aici deoarece pe pagina PMP Oficial domnul Tomac mi-a blocat accesul, în data de 12 ianuarie. Încă o dovadă grăitoare a strategiei abuzive a domniei sale de a îmi bloca căile de comunicare cu dumneavoastră", a precizat Cristian Diaconescu pe Facebook. 

Replica taberei lui Eugen Tomac nu s-a lăsat așteptată. Într-o postare pe Facebook, tabăra lui Eugen Tomac a invocat articolul din Statutul PMP în baza căruia ședința din 12 ianuarie a fost statutară. De asemenea, în cadrul postării a fost contrazisă afirmația lui Cristian Diaconescu potrivit căreia nu a fost invitat la respectiva ședință. 

Redăm comunicatul: "Pentru o corectă informare, toate convocările partidului s-au făcut pe grupul oficial de comunicare al PMP de pe Whatsapp și pe e-mail.  

În consecință, pentru că domnul Cristian Diaconescu nu a dorit convocarea unei ședințe a Colegiului Național PMP de mai bine 2 luni, 34 de membri ai Colegiului Național am convocat, prin aceleași mijloace, respectând prevederile statutare, un Colegiu Național pe 12 ianuarie. Convocarea a fost transmisă pe grupul de comunicare oficial de pe Whatsapp. Replica domnului Diaconescu a fost anunțată, la câteva minute, pe același grup oficial de comunicare al partidului, imediat după ce a fost trimis mesajul de convocare.  

Toate aceste trimiteri în spațiul public referitoare la modul nestatutar în care ar fi fost convocată ședința sunt neadevăruri.  

Conform Statutului PMP, articolul 134, Colegiul Național al PMP se poate întruni la convocarea unei treimi din numărul membrilor săi. Redăm prevederea statutară:

<<Art.134 Colegiul se întrunește lunar sau ori de câte ori este nevoie la convocarea președintelui Partidului, la solicitarea Consiliului Executiv Național sau a cel puțin o treime din numărul membrilor săi>>".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.