"Fiecare dintre noi e fie femeie, fie bărbat!". Politicienii din Norvegia au de răspuns unei petiții prin care se militează contra ideologiei de gen din școli


  • ACP
  • Jan 19, 2022 23:33
  • 2038
"Fiecare dintre noi e fie femeie, fie bărbat!". Politicienii din Norvegia au de răspuns unei petiții prin care se militează contra ideologiei de gen din școli

O petiție care prin care se militează împotriva ideologiei de gen "neștiințifice" predate în școlile din Norvegia, adresată politicienilor, respectiv directorilor de școli și grădinițe, a fost semnată până acum de un număr mare de norvegieni, după cum a anunțat publicația Vartland. Petiția afirmă că ideologia de gen predată în școli și grădinițe e contrară științei consacrate, pe de altă parte fiind un fapt pozitiv că băieții și fetele se pot exprima diferit.  

Petiția norvegienilor afirmă categoric faptul că există doar două sexe, care nu pot fi schimbate, așadar predarea concepției potrivit căreia genul este fluid e contrară realității biologice și astfel reprezintă o încălcare a Legii Educației. 

"Fiecare dintre noi este fie femeie, fie bărbat, iar acest lucru nu poate fi schimbat", se spune în textul petiției.  

În petiție se cer următoarele:  

1. Predarea trebuie să se bazeze pe știință, nu pe ideologie, să se bazeze pe faptul biologic că există doar două sexe, iar acolo unde acest lucru nu se reflectă în materialul didactic, acesta trebuie corectat sau eliminat.

2. Nu se va apela la organizații care vin cu materiale didactice și scheme care transmit ideologia de gen, respectiv cu afirmații neștiințifice și non-biologice despre gen.  

3. Copiilor nu ar trebui să li se predea teorii insuportabile și confuze despre "diversitatea de gen", precum "puteți alege ce gen doriți" și "născuți într-un corp greșit". Copiii nu pot alege genul, este înnăscut.  

4. Trebuie să existe vestiare separate, dușuri și toalete pentru fete și separate pentru băieți - pe baza sexului biologic. Acest lucru este necesar pentru a se asigura un mediu școlar sigur și bun, în special pentru fete.  

Einar Heilgaas, unul dintre inițiatorii petiției, a declarat pentru presă că preocuparea părinților a determinat inițierea acestui demers, deoarece teoria genului poate crea confuzie în rândul copiilor cu privire la propria identitate de gen și, mai mult, poate dăuna sănătății mintale a tinerilor. 

"Copiii noștri sunt cei care merg la școală și vor auzi neadevăruri", a spus el. 

În textul petiției se spune că numărul tinerilor care regretă tratamentul hormonal ireversibil crește acum în multe țări, iar asta este un semnal important pe care autoritățile norvegiene trebuie să-l ia în serios.  

"Această concepție non-științifică a genului este inclusă în noile programe școlare din 2020. În plus, nu a fost discutată public și asigurată calitatea științifică. Asta o face nedemocratică, iresponsabilă și foarte problematică", a mai afirmat Heilgaas.  

Purtătorul de cuvânt al Asociației Misiunii Luterane din Norvegia, Esper Ottosen, a declarat pentru publicația Vartland că este încurajator faptul că "acum există un apel larg răspândit care protestează împotriva ideologiei de gen". Printre susținătorii petiției se numără mai mulți creștini norvegieni proeminenți, cum ar fi Karl-Johan Kjøde, liderul Studenților Creștini Norvegieni și al Tineretului din Școli. (sursa: AICI)

Sursa foto: AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.