Profesorul Cristian Păun șterge pe jos cu CCIR: "Ar fi trebuit să fie prima instituție care să condamne plagiatul!"


Profesorul Cristian Păun șterge pe jos cu CCIR: "Ar fi trebuit să fie prima instituție care să condamne plagiatul!"

Cristian Păun, economist și profesor universitar la ASE, critică dur Camera de Comerț și Industrie a României, for de reprezentare a oamenilor de afaceri care i-a luat apărarea premierului Nicolae Ciucă în contextul scandalului iscat de dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan conform cărora șeful Guvernului a plagiat masiv în teza de doctorat. Mai precis, Cristian Păun atrage atenția că un for precum CCIR ar fi trebuit să fie primul care să condamne plagiatul, întrucât acest fenomen toxic scade calitatea pregătirii profesionale a celor ce vor să activeze / activează deja în domeniul comerțului, respectiv al industriei. Însă, economistul punctează că CCIR este o instituție căpușată de politruci. 

CITIȚI ȘI: Reacție halucinantă a Camerei de Comerț și Industrie a României: „Je suis Ciucă!”/ „Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori”. Ce urmărește CCIR prin această poziție publică jenantă? Terenul de 46 de hectare de la Romexpo?

"Camera de Comerț și Industrie a României, o instituție utilă la alții și inutilă la noi, ar fi trebuit să fie prima care să condamne plagiatul. Plagiatul este cel care lovește fix în calitatea educației. În rezultatul final al acesteia - oameni extrem de bine pregătiți pentru comerț și industrie. Las deoparte faptul că este furt din munca altuia. Sau că este furt din banul public, cât timp iei doctoratul ”la stat”, cu bursă. Sau că este furt din banul public, cât timp ești recompensat pentru doctorat. Ban public produs cu sudoare de cei care sunt membri ai Camerei de Comerț și Industrie a României. Aruncați pe apa Sâmbetei, în cazul acesta!

Ca reprezentanți ai sectorului privat, cum ar trebui să fie, această instituție de drept privat eșuează încă odată în a-și îndeplini menirea pentru care există și pentru care se presupune că ajută comerțul și industria din România.

Din păcate, ca orice lucru de drept privat din România, este o instituție care colcăie la vârful ei, și nu numai, de tot felul de politruci și politicieni direct conectați cu politica și cu politicul. Pe ștatele de plată ale instituției, adică ale comerțului și industriei din România, se află tot felul de șmecheri, foști și actuali politicieni. Plătiți cu bani grei. Plătiți regește să facă opoziție la toate mizeriile politicienilor, să ia partea sectorului privat din comerț și industrie, să tragă de mânecă politicienii când aberează sau abuzează sau să îi convingă cum și ce legi și reglementări ar trebui adoptate de urgență în țara asta ca lucrurile să meargă mai bine pentru toți.

Căpușând an de an instituția cu oameni care în viața lor nu au făcut vreun comerț sau industrie, nu ai cum să nu ai asemenea reacții. De la aceste asociații patronale vezi mereu lucruri anapoda gen lupta pentru subvenții, pentru ajutoare de stat, pentru terenuri gratis de la stat, pentru compensări, salariu minim cât mai mare sau pentru o taxare cât mai progresivă. De plagiat nici nu mai vorbim. Pentru ei, școala a fost mereu un loc de socializare, nu de educație și specializare în producție. Inutilă, pentru modul lor de prosperitate.

Hai că m-am enervat prea tare și nu merită! Cam asta este România în care trăim!", a precizat Cristian Păun pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.