Kievul nu suferă de timiditate în fața Washingtonului: anunțul evacuării americanilor din Ucraina, criticat de Guvernul ucrainean


  • ACP
  • Jan 24, 2022 22:52
  • 2628
Kievul nu suferă de timiditate în fața Washingtonului: anunțul evacuării americanilor din Ucraina, criticat de Guvernul ucrainean

Luni, Ministerul de Externe al Ucrainei a criticat anunțul Washingtonului de a evacua o parte din personalul Ambasadei de la Kiev împreună cu familiile, catalogând acțiunea aceasta drept "prematură".  

"Deși respectăm dreptul națiunilor străine de a decide asupra siguranței și securității misiunilor lor diplomatice, considerăm că acest pas al Statelor Unite este prematur și provine dintr-o precauție excesivă. Nu au existat schimbări radicale în situația de securitate în ultima vreme: amenințarea noilor valuri de agresiune rusă rămâne prezentă din 2014, iar consolidarea capacității militare a Rusiei de-a lungul granițelor Ucrainei a început în aprilie anul trecut", se spune în declarația ministerului de la Kiev.

"Federația Rusă depune în prezent eforturi active pentru a destabiliza situația din Ucraina. O mare cantitate de dezinformare, manipulare și falsuri se răspândește în mass-media ucraineană și internațională pentru a provoca panică în rândul ucrainenilor și străinilor, pentru a intimida afacerile și a submina stabilitatea economică și financiară a statului nostru", se mai arată în declarațiile ministerului, făcute publice de purtătorul de cuvânt Oleg Nikolenko.  

La finalul comentariilor privind situația actuală a țării sale, purtătorul de cuvânt al Externelor Ucrainei a reafirmat recunoștința guvernului de la Kiev față de Statele Unite pentru susținerea acordată în fața agresiunii Rusiei.

"Suntem recunoscători în mod deosebit guvernului Statelor Unite pentru poziția sa diplomatică proactivă și pentru consolidarea capacităților de apărare ale Ucrainei, inclusiv furnizarea de arme și echipamente", a precizat oficialul ucrainean. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.