Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica. Proiectele strategice pe care le va gestiona fostul vicepremier


Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica. Proiectele strategice pe care le va gestiona fostul vicepremier

Ana Birchall, fost vicepremier și ministru al Justiției, a anunțat miercuri, 26 ianuarie, că s-a alăturat Nuclearelectrica, urmând să ocupe postul de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale. În acest context, Birchall a precizat că va contribui la implementarea unor proiecte esențiale pentru România, printre care Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, respectiv reactoarele modulare ce urmează a fi construite în parteneriat cu SUA

Ana Birchall, pe Facebook: "Mă bucur să vă spun că m-am alăturat echipei Nuclearelectrica în calitate de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale (Special Envoy for Strategic and International Affairs). Astfel voi putea contribui la implementarea proiectelor pe care le-am promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american.  

Dezvoltarea Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, precum și oportunitatea implementării reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experiență ai Nuclearelectrica în industria nucleară, sunt proiecte majore atât pentru asigurarea independenței energetice a României, cât și pentru punerea în valoare a potențialului strategic pe care România îl are în acest domeniu.  

România are toate premisele pentru a deveni un hub și lider regional pentru dezvoltarea și implementarea reactoarelor modulare mici, dar și exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esențial la securitatea energetică a regiunii noastre.

Ca întotdeauna contez și pe voi, pe ajutorul și sfatul vostru". 

Comunicatul Nuclearelectrica: "Doamna Ana Birchall se alatura echipei Nuclearelectrica in calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice si Relatii Internationale). Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are in desfasurare in special in cadrul parteneriatului nord-american in domeniul energiei si securitatii energetice, precum si in cadrul altor parteneriate strategice. Cu o experienta de peste 20 de ani in drept, politica externa si relatii internationale, Ana Birchall este licentiata in drept a Universitatii Bucuresti, masterat si doctorat in drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Inainte de a reveni acasa, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, in calitate de avocat in cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din lume. Din 2003, dna Birchall a revenit acasa cu familia si s-a alaturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovand interesele Romaniei de integrare in NATO si aderare la UE. Ulterior, Ana Birchall a decis sa se implice in viata politica detinand functia de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale Romaniei, Ministrul Justitiei, Ministru delegat pentru afaceri europene, Inalt Reprezentant al Guvernului pentru relatia cu SUA si Afaceri Europene, deputat in Parlamentul Romaniei, presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, presedinta Comisiei Speciale pentru Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, Presedinta delegatie Parlamentului Romaniei la OSCE".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.