VIDEO După ce a publicat în numele Guvernului o poză cu un soldat sovietic pentru a elogia veteranii de război, Alexandru Muraru o comite din nou. Răzvan Zamfir: "Nu ești în stare să faci o cronologie banală?!"


VIDEO După ce a publicat în numele Guvernului o poză cu un soldat sovietic pentru a elogia veteranii de război, Alexandru Muraru o comite din nou. Răzvan Zamfir: "Nu ești în stare să faci o cronologie banală?!"

Deputatul PNL Alexandru Muraru, doctor în științe politice și reprezentant special al Guvernului României pentru Combaterea Antisemitismului, a comis-o din nou, asta după ce anul trecut a publicat, pe Facebook, în numele Executivului, o felicitare adresată veteranilor de război, postare pe care a găsit de cuviință să o ilustreze cu poza unui veteran sovietic îngenuncheat lângă șenilele unui tanc rusesc. Postarea fusese publicată chiar în ziua în care îi sărbătorim, în fiecare an, pe veteranii de război ai Armatei Regale. 

De data aceasta, încercând să condamne derapajele AUR, în cazul de față laudele aduse de extremistul rusofil Călin Georgescu pentru liderul Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, deputatul PNL Alexandru Muraru a transmis, printr-un comunicat, că sub conducerea respectivului conducător legionar a fost asasinat, în 1939, inclusiv premierul în funcție de la acea vreme, Armand Călinescu. Însă, de la înălțimea funcției pe care o ocupă în Guvernul României, Alexandru Muraru nu a aflat că Zelea Codreanu nu mai trăia din 1938. Lipsa de cunoaștere a deputatului PNL a fost semnalată ieri de realizatorul emisiunii "Bună, România!" de la B1TV, jurnalistul Răzvan Zamfir. 

"Vine o reacție de la domnul Alexandru Muraru. Noi ni-l amintim pe șeful PNL Iași, Alexandru Muraru, când a vrut să vorbească despre eroii români și a pus o poză cu un soldat sovietic. Poate n-o fi de meserie. Ulterior, am văzut că domnul Muraru, care e extrem de activ în zona aceasta de combatere a antisemitismului și totalitarismului, este și consilierul premierului pe probleme de xenofobie, antisemitism, are foarte multe studii pe zona asta. Reacția domnului Muraru, publicată pe mai multe site-uri, este extrem de amplă. Deci dânsul nu are un punct de vedere, ci o disertație. Și aș vrea să înțeleg ceva de la domnul Muraru, care înțeleg că e absolvent în științe politice, are master în științe politice, inclusiv doctorat în același domeniu. Și apare acest articol pe G4Media, ca să ne dăm seama și de calitatea profesională a domnilor doctori, licențiați în științe politice. Vorbește domnul Muraru, citând din raportul final al Comisiei internaționale pentru studierea Holocaustului din România, că Mișcarea Legionară a asasinat 2 premieri în funcție, Ion Duca în 1933 și Armand Călinescu în 1939. Și veți spune: "Nu sunt date istorice?!". Ba da! Dar astea sunt datele istorice prezentate de marele specialist Alexandru Muraru după ce i-a atras cineva atenția că se face de râs. Un absolvent de liceu n-ar fi putut comite greșelile pe care le comite domnia sa. Ce v-am arătat e un articol modificat. Haideți să vă arăt ce spunea marele specialist în probleme de xenofobie și antisemitism, consilier al premierului României, înainte să-i fie modificat articolul de pe G4Media. Și zicea Muraru în felul următor: "Sub conducerea lui Codreanu, mișcarea a asasinat doi prim-miniștri în funcție (Ion Duca în 1933 și Armand Călinescu în 1939). Păi domnule specialist în antisemitism și extremism, n-ați ajuns până la vârsta asta în posesia informației că șeful Mișcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu, a murit în 1938? Ar fi fost destul de greu, ca sub conducerea sa, mort în 1938, să mai moară cineva în 1939. A fost nevoie ca Muraru să intre să modifice articolul, i-o fi sunat pe ăia la G4Media și le-a zis "Intrați puțin că am făcut o gafă!". Așadar, eu vreau să vorbesc și despre calitatea celor care teoretic sunt reperele adevăratelor valori corecte, democratice. Deci tu reprezinți valorile corecte, democratice, dar nu ești în stare să faci o cronologie banală și trebuie să îți corectezi materialul ajuns deja la presă. Cât de somitate să fii pe un subiect când sub semnătura ta, sub aprobarea ta apar genul acesta de erori? Domnii Muraru sunt 2 băieți umflați politic care au apărut sub oblăduirea conducerii liberale a lui Relu Fenechiu, de unul a ajuns ambasador al României la Washington, iar celălalt nu înțelege că e greu ca sub conducerea unui om mort să mai fie cineva asasinat", a precizat jurnalistul. 

Vedeți video de la 09:20: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.