VIDEO Sportivii care vor participa la JO de Iarnă, avertizați de 2 republicani cu privire la odiosul regim de la Beijing: "Vă rugăm să aveți grijă! E important să cunoașteți câteva chestiuni referitoare la țara gazdă!"


VIDEO Sportivii care vor participa la JO de Iarnă, avertizați de 2 republicani cu privire la odiosul regim de la Beijing: "Vă rugăm să aveți grijă! E important să cunoașteți câteva chestiuni referitoare la țara gazdă!"

Sportivii americani care vor concura de mâine la Jocurile Olimpice de Iarnă din China au primit un avertisment de maximă importanță din partea fostei ambasadoare a SUA la Națiunile Unite, republicana Nikki Haley, respectiv din partea senatorului republican Jim Risch, care au semnat la comun o scrisoare. În cadrul scrisorii, ce a fost dată publicității în urmă cu 2 zile, se trec în revistă o serie de detalii privitoare la regimul dictatorial din China, printre care genocidul comis de comuniștii chinezi asupra uigurilor, dar și alte atentate privitoare la drepturile fundamentale ale omului. 

Nikki Haley a reiterat o parte dintre avertismentele lansate în scrisoare pe parcursul unei apariții televizate. De asemenea, Haley a atras atenția că această ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă ar fi trebuit boicotată. 


Redăm textul integral al scrisorii: "Jocurile Olimpice de Iarnă se desfășoară într-un mediu politic extrem de riscant. Nimeni nu va beneficia de drepturile cu care s-a obișnuit.  

Ați muncit din greu și ați arătat devotament, seriozitate și talent pentru a ajunge în acest punct al carierei. A participa pentru SUA la Jocurile Olimpice reprezintă unul dintre cele mai mari onoruri din lume, iar cetățenii americani sunt entuziasmați să vă urmărească și să vă celebreze realizările. Înainte de toate, sperăm că această experiență este un motiv de fericire și de amintiri memorabile pentru voi și familiile voastre.  

În timp ce vă felicităm că ați ajuns atât de departe, credem că este important să cunoașteți câteva chestiuni referitoare la țara gazdă. Jocurile Olimpice de Iarnă din acest an se desfășoară într-un mediu politic periculos. Nicio persoană care va călători în China nu va avea parte de intimitatea și libertatea cu care s-a obișnuit în SUA, respectiv în alte țări occidentale. Mai mult, Comitetul Olimpic Internațional a precizat că va respecta legislația internă chineză în ceea ce privește drepturile fundamentale ale atleților.  

În noiembrie, jucătoarea de tenis Peng Shuai a fost redusă la tăcere și dată dispărută. A fost redusă la tăcere de aceeași putere care găzduiește acum Jocurile Olimpice de Iarnă la care voi veți participa. Această dispariție forțată, genocidul guvernării chineze împotriva uigurilor, și alte abuzuri severe împotriva drepturilor omului sunt probleme ce nu pot fi ignorate.  

Această ediție a Jocurilor Olimpice va pune reflectoarele pe China, un stat totalitar în care Guvernul are aproape controlul total asupra afacerilor, presei, telecomunicațiilor, instanțelor de judecată și chiar asupra evenimentelor internaționale. Guvernul chinez, controlat de Partidul Comunist din China, a implementat cel mai avansat și intruziv sistem de supraveghere din lume. Acest sistem are camere de supraveghere ce acoperă fiecare cotlon al Beijingului și include un sistem creat de Guvern prin care este urmărită fiecare chestiune pe care o faceți pe telefon pe teritoriul Chinei sau în timp ce intrați pe website-uri chinezești sau folosiți aplicații chineze la voi acasă. Acest sistem invaziv nu este în beneficiul cetățenilor, ci este implementat pentru a aboli orice formă de intimitate și pentru a submina drepturile fundamentale ale omului, precum libertatea de exprimare, religia, dreptul la întruniri, toate acestea pentru a fi asigurată o completă supunere față de Partidul Comunist Chinez.

Încă odată, felicitări! Să știți că SUA vă sprijină întru totul. Vă rugăm să fiți atenți și să aveți grijă!". (sursă scrisoare: AICI)

Sursa foto dreapta jos: AP Photo/Ashwini Bhatia

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.