Polonia trece la acțiuni contra ecologismului de extremă stânga de la Bruxelles: cetățenii, informați prin date exacte cu privire la impactul asupra facturilor al actualelor politici verzi


Polonia trece la acțiuni contra ecologismului de extremă stânga de la Bruxelles: cetățenii, informați prin date exacte cu privire la impactul asupra facturilor al actualelor politici verzi

În lupta cu politicile ecologiste de extremă stânga de la Bruxelles, ministerul pentru Climă și Mediu de la Varșovia le-a impus furnizorilor de energie din Polonia care au contracte cu clienți casnici să evidențieze pe facturile de consum trimise acestora structura detaliată a costurilor care intră în prețurile finale ale electricității, accentul fiind pus pe contribuția politicilor de combatere a schimbărilor climatice ale Uniunii Europene la formarea acestor prețuri, informează profit.ro.

"În practică, noua reglementare obligă furnizorii să ofere clienților informații cu privire la ponderea fiecărui tip de cost în prețul final al energiei (printre altele, costul de achiziție al certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră – CO2, costul subvenționării producției de energie regenerabilă și costul reglementărilor europene privind eficiența energetică). Reglementarea are drept scop sporirea gradului de conștientizare al clienților cu privire la factorii care au determinat scumpirea energiei, la importanța chestiunilor legate de schimbările climatice și la impactul lor asupra bugetelor populației, asupra economiei și a societății", a transmis ministerul condus de Michał Kurtyka (foto).

La jumătatea lunii trecute, cel mai mare furnizor de energie din Polonia, compania de stat Tauron, le-a trimis scrisori de informare clienților casnici în care afirma că 59% din prețul energiei este reprezentat de costul achiziționării de certificate CO2, iar încă 8% - de cel al subvenționării producției de energie regenerabilă și al implementării reglementărilor europene privind eficiența energetică. (citiți AICI articolul complet, sursa profit.ro)

Vedeți foto:

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.