Incult și diletant cum îl știți, Lucian Mîndruță prestează propagandă rusească pe Facebook. Ce a debitat păcăliciul lui Brucan


Incult și diletant cum îl știți, Lucian Mîndruță prestează propagandă rusească pe Facebook. Ce a debitat păcăliciul lui Brucan

Consultant politic și autor al primei lucrări academice privind propaganda rusă în România, George Rîpă avertizează că incorigibilul diletant Lucian Mîndruță se pretează să presteze, pe Facebook, cea mai duhnitoare propagandă pro-Rusia: 

”Dacă vreți propagandă rusă de aia smart, pentru inițiați, nu de aia de clasa a patra ca la sputnik, chitic sau oana videochatista, mergeți la lucian mîndruță. 

A scris omu o compunere și apoi a concluzionat că NATO dă înapoi pentru că se teme de Putin. Plus că există riscul ca SUA să ne trădeze. Omul are marfă bună, vă zic. Și nu sunt deloc ironic. 

‹Occidentul cred ca a înțeles că Putin nu s-ar da în lături nici măcar de la un război cu Vestul›. 

‹De asta se tem cel mai mult planificatorii militari ai NATO, cred eu. Nu de ce se poate întâmpla în Ucraina, care e ca și pierdută. Ci de extinderea războiului dincolo de granițele ei, un război european de care în mod evident Putin nu mai pare că vrea să se ferească›. 

‹În fond, armata rusă e acum mai puternică decât suma armatelor de pe flancul estic›. 

‹Și ăsta e cel mai mare risc: amenințarea cu ele, poate un șantaj asimetric la America să nu-și apere aliații (nu vă băgați, că le trimitem și peste voi), ăsta e scenariul cel mai negru, împotriva căruia nu prea avem ce să facem acum›. 

Iuliane, zi-ne frate să știm și noi. Ăștia sunt ai noștri sau ai lor? Că a cam trecut vremea în care o închideați cu da, așa sunt ei mai oști, dar sunt oștii noștri”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.