VIDEO Maia Sandu, APEL privind criza de la granița Ucrainei: ”Tensionarea situației ne îngrijorează profund! Nu vă lăsați manipulați de propaganda urii. Nicio țară nu ar trebui să plătească prețul războiului”


VIDEO Maia Sandu, APEL privind criza de la granița Ucrainei: ”Tensionarea situației ne îngrijorează profund! Nu vă lăsați manipulați de propaganda urii. Nicio țară nu ar trebui să plătească prețul războiului”

Președintele pro-european al Republicii Moldova – am numit-o pe Maia Sandu – ia poziție, pe Facebook, în contextul amplei crize generate de Rusia la granița Ucrainei, criză ce amenință să degenereze de la un moment la altul. 

Maia Sandu își manifestă speranța ca negocierile și dialogul să prevaleze, subliniind că nicio țară nu ar trebui să plătească prețul războiului: 

”Pentru Republica Moldova, pacea și stabilitatea în regiune sunt foarte importante. Ele ne permit să ne concentrăm pe soluționarea problemelor țării și ale cetățenilor. În aceste zile, însă, suntem cu ochii pe Ucraina. Tensionarea situației la frontiera țării vecine prietene ne îngrijorează profund. 

Împreună cu Guvernul și Parlamentul, examinăm scenariile de dezvoltare a crizei și evaluăm riscurile pe care le prezintă acestea. Prioritatea statului nostru este viața și siguranța oamenilor noștri. 

În asemenea momente, trebuie să rămânem solidari și uniți. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea, să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova.

Sper că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice pentru că noi știm cât de mare e prețul războiului. E un preț pe care nicio țară nu trebuie să-l plătească. Pacea e garanția viitorului regiunii și al țării noastre”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.