Rusofilul Dodon se lamentează că i-ar putea fi pus sechestru pe avere și amenință puterea pro-europeană de la Chișinău cu revolta cetățenilor


Rusofilul Dodon se lamentează că i-ar putea fi pus sechestru pe avere și amenință puterea pro-europeană de la Chișinău cu revolta cetățenilor

Rusofilul Igor Dodon s-a lamentat luni, 14 februarie, într-o postare pe Facebook, că autoritățile de la Chișinău i-ar putea pune sechestru pe avere. Astfel, fostul președinte al R. Moldova a amenințat guvernarea pro-europeană cu proteste. 

"Cu cât e mai mare dezastrul economic în țară, cu cât e mai mare disperarea guvernării că pierde susținerea oamenilor, cu atât mai mult această guvernare are nevoie să distragă atenția cetățenilor cu show-uri și alte acțiuni politice.  

Ce pot inventa ei de această dată?  

Să intenteze alte dosare penale pe deputații și liderii din opoziție, să pună sechestru pe bunurile familiei mele, ale soției, mamei și ale copiilor?  

Să arunce în media o nouă doză de minciuni și de mizerie?  

Asta n-o să vă ajute, doamnelor și domnilor de la guvernare.  

Revolta cetățenilor crește de la o zi la alta și totul azi atârnă pe un fir de ață, care se poate rupe oricând", a scris Dodon pe Facebook. 

Amintim că președintele de onoare al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a fost audiat în data de 25 ianuarie de Procuratura Generală în dosarul Energocom. Pe lângă Dodon, în dosarul penal privind intermediarii din potențiala schemă frauduloasă a importului de energie electrică din 2008 e cercetat și fostul lider democrat, aflat în urmărire internațională, Vlad Plahotniuc. Energia electrică achiziționată din Ucraina, printr-un contract intermediar, ar fi determinat prejudicierea R. Moldova cu 14,5 milioane de dolari. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.