Breaking News: Duma de Stat a Rusiei a VOTAT așa-zisa ”independență” a regiunilor Donețk și Luhansk, dezmembrate din teritoriul Ucrainei prin agresiunea militară a Moscovei


Breaking News: Duma de Stat a Rusiei a VOTAT  așa-zisa ”independență” a regiunilor Donețk și Luhansk, dezmembrate din teritoriul Ucrainei prin agresiunea militară a Moscovei

Marți, 15 februarie, Duma de Stat a Federației Ruse a votat pe repede-înainte recunoașterea așa-zisei ”independențe” a regiunilor Donețk și Luhansk, dezmembrate din teritoriul Ucrainei prin agresiune militară.

Vladimir Putin urmează să aprobe votul Dumei – evident, covârșitorul vot a fost exprimat chiar la comada lui, faptul că parlamentarii ruși ar urma să-l consulte este o simplă regie kremlinologică, aspect evident și de pe Lună. 

”Recunoașterea” așa-zisei ”independențe” a Donețk și Luhansk reprezintă o situație similară cu cea a așa-zisei Transnistria – teritoriu al R.Moldova ocupat de trupe rusești, regiunea reprezentând o gigantică rușine planetară. Așa-zisa ”independență” a Transnistriei NU este recunoscută de niciun stat și nici de organizațiile internaționale. 

Potrivit Conde.md, acest proiect ilegal, imoral și brutal a fost votat marți, 15 februarie, cu 351 voturi ”pentru”, 16 ”împotrivă” și 1 ”abținere”. 

„În ședința plenară, deputații au decis să trimită un apel președintelui pentru a lua în considerare problema recunoașterii Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk ca state independente, suverane și independente”, a scris  Viacheslav Volodin (președintele Dumei de Stat) pe canalul său Telegram.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.