Polonia, în alertă după atacul cibernetic cu care s-a confruntat Ucraina. Măsura luată de Guvernul de la Varșovia


Polonia, în alertă după atacul cibernetic cu care s-a confruntat Ucraina. Măsura luată de Guvernul de la Varșovia

Începând cu azi-noapte, până în data de 28 februarie, Polonia se află în stare de alertă în ceea ce privește pericolul reprezentat de atacurile cibernetice, asta după ce Ucraina s-a confruntat ieri cu o problemă majoră din acest punct de vedere.  

Centrul Guvernamental de Securitate a anunțat că a introdus nivelul de alertă ALFA-CRP. Nivelele de alertă sunt introduse, modificate sau revocate de premier. În prezent, există 4 nivele de alertă: ALFA, BRAVO, CHARLIE, iar cel mai ridicat poartă denumirea de DELTA.  

Marți seară, Centrul Guvernamental de Securitate a publicat o postare pe Twitter prin care a informat că introduce nivelul de alertă ALFA-CRP, cel mai scăzut dintre cele enumerate mai sus.  

"Nivelul ALFA-CRP reprezintă un semnal de vigilență pentru serviciile de securitate, dar și pentru întreaga administrație publică. Asta înseamnă că administrația este obligată să demareze o monitorizare mai intensă a statusului de securitate al sistemelor ce țin de sera Tehnologiei Informației și Comunicațiilor", a scris CGS pe Twitter. (sursa: AICI)

Amintim că autoritățile ucrainene au anunțat marți seară că două mari bănci de stat și site-ul Ministerului Apărării au fost vizate de un atac cibernetic, în plin conflict ruso-ucrainean. De asemenea, Financial Times a publicat ieri o analiză prin care a avertizat că un atac cibernetic asupra Ucrainei ar viza, de fapt, întreaga lume. 

MAI MULTE DETALII AICI: Ucraina, ținta unui atac cibernetic masiv. O analiză FT avertizează că o astfel de ofensivă poate viza întreaga lume

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.