Șeful diplomației americane a anulat întâlnirea pe care o avea programată cu Serghei Lavrov. Motivul


Șeful diplomației americane a anulat întâlnirea pe care o avea programată cu Serghei Lavrov. Motivul

Șeful diplomației americane, Antony Blinken, a anunțat marți, 22 februarie, că a anulat întâlnirea pe care o avea programată pentru ziua de joi, 24 februarie, la Geneva, cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. 

Decizia lui Blinken a venit în contextul în care președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat documentele prin care recunoaște independența regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk. Mai mult, Putin a hotărât să trimită trupe în cele două regiuni, despre care pretinde că ar fi pacificatoare. 

Însă, administrația Biden a atras atenția că aceste decizii luate de Kremlin reprezintă de fapt începutul unei invazii. Astfel, Blinken a precizat că el a convenit să se întâlnească cu omologul rus, Serghei Lavrov, doar dacă Rusia decide să nu invadeze Ucraina. 

"Acum că vedem că invazia începe, iar Rusia a arătat că respinge complet calea diplomatică, nu mai are niciun sens, în prezent, să mergem mai departe cu această întâlnire", a spus Blinken după o întâlnire pe care a avut-o la Washington cu omologul ucrainean, Dmytro Kuleba. 

"M-am consultat cu aliații și au fost cu toții de acord", a mai precizat Blinken, adăugând că i-a trimis marți o scrisoare lui Lavrov în care l-a informat că a anulat întâlnirea.

CITIȚI ȘI: Cutremur la Kremlin! Joe Biden a anunțat sancțiunile impuse împotriva Rusiei: "Va plăti un preț și mai mare dacă va continua agresiunea!"

Nu în cele din urmă, reiterăm că SUA au anunțat că, împreună cu aliații, vor continua să escaladeze sancțiunile față de Rusia în cazul în care va continua invazia în Ucraina. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.