Dependența Europei de gazul rusesc va fi înlocuită de cea față de China comunistă! Toxicitatea stângii eco-marxiste, evidențiată de un consultant politic


Dependența Europei de gazul rusesc va fi înlocuită de cea față de China comunistă! Toxicitatea stângii eco-marxiste, evidențiată de un consultant politic

Consultantul politic George Rîpă atrage atenția că Europa, chiar dacă va scăpa de dependența de gazul rusesc, va dezvolta pe parcurs o formă de dependență față de China comunistă din cauza politicilor impuse de stânga eco-marxistă. 

"Postare pe care v-aș ruga să o recitiți peste 10 ani.  

Politicile energetice europene, la îndemnul / presiunea Germaniei, au vulnerabilizat economiile noastre și le-au făcut dependente într-o măsură mult prea mare de gazul rusesc.  

În prezent diversificăm, aducem gaz lichefiat din SUA, Qatar, mai scoatem niște gaz off-shore, ne vom echilibra și vom învăța să trăim cu mai puțin gaz rusesc sau chiar fără el.  

Dar problema e alta. Politicile energetice de astăzi - luate sub presiunea stângii eco-marxiste, a liberalilor care și-au pierdut de mult busola și a popularilor care nici ei nu mai știu ce sunt - adică subvenționarea fără nicio limită și fără nicio strategie a tot ce înseamnă electric, indiferent de cost, randament și chiar de poluare, va face ca în curând dependența europeană să se schimbe.  

În viitorul foarte apropiat nu vom mai fi dependenți de gazul rusesc, ci de bateria chinezească.  

Și să vezi atunci ce șocați vor fi unii (întâmplător tot zurlii de acum) de situațiune.  

Hai să ne auzim din nou, toți, sănătoși, voinici, peste 10 ani și să comentăm treaba asta. Și tare aș vrea să-mi umpleți wall-ul de băi, ce fraier ai fost. Dar am așa sentimentul că nu voi avea eu norocul ăsta", scrie George Rîpă pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.