Tomac, demers în PE prin care vrea să determine UEFA să participe la campania de sancțiuni impuse Rusiei


Tomac, demers în PE prin care vrea să determine UEFA să participe la campania de sancțiuni impuse Rusiei

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat miercuri, 23 februarie, că a inițiat un demers în Parlamentul European ce are scopul de a determina UEFA să participe la campania de sancțiuni impuse Rusiei în contextul invaziei demarate de Kremlin în Ucraina. 

"Am reușit în Parlamentul European să inițiem un demers pe care vi-l voi prezenta. Este o scrisoare asumată de foarte mulți colegi deputați din Parlamentul European, prin care cerem UEFA să amâne finala din 28 mai care era programată să aibă loc la Sankt Petersburg (Finala Ligii Campionilor 2022 - n.red.), pentru că Rusia, în acest context, trebuie izolată și exclusă din orice competiție, tocmai pentru a o pune acolo unde-i este locul.

Mă bucur că acest demers este susținut de o largă majoritate din Parlamentul European, iar eu sunt printre inițiatorii acestui demers. Nu e vorba doar de eliminarea din aceste competiții sportive importante cum sunt cupele europene la fotbal, ci UEFA are obligația să renunțe la parteneriatul cu Gazprom.

Gazprom nu mai trebuie încurajat să ia parte la aceste competiții importante pentru că Gazpromul, astăzi, a devenit un instrument politic mult mai eficient decât armata roșie și Putin știe acest lucru și-l utilizează, așa cum putem observa în ultima perioadă, cu foarte multă agresivitate. Tocmai de aceea am inițiat acest demers și am vrut să prezint, în cadrul unei conferințe de presă, această acțiune pe care am propus-o", a precizat Eugen Tomac

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.