Agresiunea rusească îi scoate pe români în stradă: "Suntem alături de Ucraina!". La București va avea loc o MANIFESTAȚIE de solidaritate cu poporul ucrainean


Agresiunea rusească îi scoate pe români în stradă: "Suntem alături de Ucraina!". La București va avea loc o MANIFESTAȚIE de solidaritate cu poporul ucrainean

ONG-urile Inițiativa România, Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Rezistența Civică Galați, VeDem Just, Geeks for Democracy, Rezistența, Voluntari în Europa și Reset au anunțat că vor organiza în București o manifestație pe parcursul căreia se va exprima solidaritatea cu Ucraina în contextul escaladării agresiunii rusești. Manifestația va avea loc sâmbătă, 26 februarie, de la ora 16:30, în fața Ambasadei Ucrainei. (accesați AICI mai multe detalii despre eveniment) 

"Ne vom strânge în fața Ambasadei Ucrainei din București (Bd. Aviatorilor nr. 24), sâmbătă, 26 februarie 2022, începând cu ora 16:30 pentru a ne manifesta pașnic solidaritatea cu Ucraina în fața agresiunii Federației Ruse.

Acesta este un moment în care nu putem sta deoparte: o națiune cu care împărțim granițe este pusă la încercare. Mai mult, securitatea întregii Europe este pusă sub semnul întrebării.

Astăzi nu mai este vorba doar despre propagandă, știrile false sau dezinformările cu care deja ne-am obișnuit, de data aceasta, tancurile, armele, soldații au înconjurat un stat vecin care aspiră la un destin european. Un șef de stat autocrat a găsit de cuviință să își trimită trupele de ''păstrare a păcii'' în teritorii a căror independență le-a recunoscut-o, încălcând integritatea și suveranitatea Ucrainei.

Mii de vieți nevinovate sunt nevoite să își părăsească locuințele, alte milioane trăiesc sub amenințarea unei invazii. Sub ochii tuturor, Vladimir Putin a negat dreptul Ucrainei de a exista ca stat, ca națiune.

Deși par să nu fie multe lucruri pe care le putem face, putem striga împreună: Suntem alături de Ucraina!", au transmis organizatorii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.