Toată logica geopolitică a lumii s-a prăbușit. Crimele Rusiei


Toată logica geopolitică a lumii s-a prăbușit. Crimele Rusiei

Ceea ce se petrece acum în Ucraina, țară aflată sub atacul militar nemilos al Rusiei, este o crimă cumplită, una care nu poate fi scuzată ori luată în derizoriu, crimă de care este responsabil doar regimul dictatorial din Rusia controlat de Vladimir Putin. 

O crimă fără nicio nuanță și fără niciun sens logic și care aruncă Europa într-o situație ireală pentru toți cei născuți după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Acum cred că nimeni nu mai poate spune prostia aia sfruntată și fără nimic național cum că ”puteam și fără să fim în NATO și UE”! 

După 1945, Europa a cunoscut războaie civile, revoluții de toate culorile, războaie locale, insurecții și o mulțime de crize care au avut și componentă militară ori geostrategică.

Însă este pentru prima oară după cel de-Al Doilea Război Mondial când Europa cunoaște o invazie militară în sensul clasic al lumii anterioare apariției ONU asupra unui stat independent și suveran, recunoscut unanim ca atare. 

Toată logica geopolitică a lumii de după Războiul Rece și după destrămarea URSS, în 1991, s-a prăbușit, iar datoria lumii libere, de pe toate continentele, de toate credințele, de toate limbile și de toate culturile, e să fie solidară, dincolo de dispute mărunte ori rivalități istorice și să fie unită în calea barbariei și a unui revizionism extrem de periculos care până ieri făcea parte exclusiv dintr-un trecut tot mai îndepărtat. 

Singurul cuvânt de ordine acum este Unitate: Unitate în condamnarea fără echivoc a invaziei desfășurate de Rusia în Ucraina și unitate a tuturor partenerilor din NATO și UE în vederea sancționării și izolării Rusiei agresoare. 

Gândurile noastre, ale tuturor celor care trăim în lumea liberă, trebuie să meargă acum spre ucraineni,copii, femei și bărbați, civili nevinovați care până ieri își traiau viața în liniște, precum noi toți, aveau vise, aspirații și bucurii simple, iar care, de azi-noapte, sunt supuși terorii și groazei de bombardamentele Rusiei. 

De asemenea consider obligatoriu ca România, în cazul apariției unui flux de refugiați, cetățeni ucrainieni, fugiți din calea războiului și a morții, să le acorde tot sprijinul și tot suportul de care noi, românii, am fost întotdeauna capabili de a-l oferi celor aflați în situații cumplite de-a lungul istoriei!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.