Hidos: Rusia REFUZĂ să repatrieze trupurile soldaților ruși uciși în Ucraina! „Dați dovadă de milostivire față de soldații ruși uciși“ – SCRISOAREA mitropolitului Ucrainei, Epifanie Dumenko, către Kiril, patriarhul KGB-ist al Rusiei


Hidos: Rusia REFUZĂ să repatrieze trupurile soldaților ruși uciși în Ucraina! „Dați dovadă de milostivire față de soldații ruși uciși“ – SCRISOAREA mitropolitului Ucrainei, Epifanie Dumenko, către Kiril, patriarhul KGB-ist al Rusiei

Epifanie Dumenko – întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Autocefale a Ucrainei – s-a adresat duminică 27 februarie, Patriarhului Kiril al Moscovei, cerându-i să aibă grijă de trupurile militarilor ruși uciși în Ucraina, pentru a fi îngropate de rudele și prietenii acestora, arătând astfel îndurare față de cei care au plătit cu viața pentru „ideile ‹lumii ruse›”precizează etnologul, publicistul și traducătorul Gheorghiță Ciocioi, într-o postare pe grupul Facebook Synopsis.RO. 

Amintim că patriarhul KGB-ist Kiril (aka agentul ”Mihailov”) este un vechi și notoriu contrabandist de alcool și tutun, fiind cunoscut pentru faptul că ”binecuvântează” și ”sfințește” arme de distrugere în masă, ceea ce adevărata Ortodoxie nu ar face niciodată. Biserica KGB-istă Rusă nu are nimic în comun cu Ortodoxia, ci cu pan-slavismul genocidar decis la Kremlin. Solicitat în repetate rânduri să asigure repatrierea trupurilor miilor de soldați ruși uciși în ofensivele din Ucraina, Kremlinul tace și ignoră cu desăvârșire problema. 

(Epifanie Dumenko, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Autocefale a Ucrainei)

Reproducem mai jos fragmentele prezentate de domnul Gheorghiță Ciocioi din adresarea întâistătătorului Bisericii Autocefale a Ucrainei către KGB-istul Kiril: 

„Dați dovadă de milostivire față de soldații ruși uciși“...

„Ca urmare a războiului început de conducerea țării dumneavoastră, milioane de oameni suferă, sute de mii de copii, femei și vârstnici au fost nevoiți să-și caute un loc mai sigur, părăsindu-și casele. În fiecare zi, concetățenii noștri trebuie să stea ascunși ore întregi în timpul bombardamentelor asupra orașelor noastre de către trupele ruse. Sunt uciși militari și civili [... ] 

Vă cer să luați măsuri pentru a opri imediat agresiunea împotriva Ucrainei. [... ] Sper ca măcar față de propriii concetățeni, dintre care majoritatea sunt creștini ortodocși, turma Voastră, veți găsi tăria spirituală de a arăta omenie și grijă.

Este vorba de peste trei mii de militari ruși uciși, ale căror cadavre se află pe teritoriul Ucrainei. Conducerea țării noastre a făcut deja apel la Crucea Roșie Internațională să ajute la repatrierea trupurilor ostașilor armatei ruse, astfel încât rudele și prietenii să-și ia rămas bun de la ei și să-i îngroape. Din păcate, până acum nu avem un răspuns din partea rusă.

Dacă nu vă puteți ridica glasul împotriva agresiunii, ajutați, totuși, la repatrierea cadavrelor soldaților ruși ale căror vieți s-au stins pentru ideile <lumii ruse> – atât de dragă dumneavoastră și ale președintelui dumneavoastră. 

Dumnezeu să vă dea tărie spirituală măcar pentru aceasta, mai ales astăzi, în ziua pomenirii Infricoșetoarei Judecați“.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.