Putin, groparul Rusiei. După dezastrul militar din Ucraina urmează apocalipsa economică de acasă. Rusia va fi dependentă de China, va ajunge sclava Beijingului. Rusia va fi vândută ”pentru mâncare”


Putin, groparul Rusiei. După dezastrul militar din Ucraina urmează apocalipsa economică de acasă. Rusia va fi dependentă de China, va ajunge sclava Beijingului. Rusia va fi vândută ”pentru mâncare”

Jurnalistul basarabean Vadim Ungureanu (Deschide.md) explică, în cea mai recentă analiză a sa, că Vladimir Putin nu este numai un pericol de proporții la adresa lumii libere, ci e și un gigantic pericol la adresa Rusiei, având în vedere dezastrul economic, financiar și social în care și-a târât țara doar pentru că s-a încăpățânat să invadeze neprovocat Ucraina. 

”Kremlinul anunță că nu-i este frică de sancțiuni. În realitate, însă, sancțiunile impuse pot face una cu pământul economia Rusiei în doar câteva luni.

În consecință, pe lângă sărăcie, șomaj și creșterea prețurilor, Rusia va cădea în dependența înrobitoare față de China cărei le va oferi resursele Siberiei la un preț simbolic. Rusia va fi vândută ‹pentru mâncare›, Rusia va fi vândută pentru lucrurile de strictă necesitate”, punctează Ungureanu.

La asta se adugă prestația slabă și rușinoasă (de-a dreptul umilitoare) a armatei ruse în Ucraina, ceea ce demonstrează o dată în plus că măreața armie a Kremlinului a fost umflată cu pompa celei mai mincinoase propagande, în realitate nefiind capabilă să susțină un război convențional întins pe mai multe zile chiar lângă granița Rusiei. 

Podul.ro vă prezintă în integralitate analiza publicată de Vadim Ungureanu pentru Deschide.md

”Prin declanșarea unui război împotriva Ucrainei, Putin a generat o serie de riscuri fără precedent pentru Rusia. Prăbușirea economiei, șomajul, creșterea criminalității, haosul social-politic. Practic, lucrurile de care el acuza Ucraina se vor întâmpla de acum în Rusia. Pur si simplu războiul declanșat de Putin va îngropa Rusia dar cei care vor avea de suferit nu va fi camarila Kremlinului ci simplii cetățeni ruși, care vor fi nevoiți să plătească pentru abuzul internațional al nebunului din Moscova.

Federația Rusă a devenit, deja, un paria cu statutul de stat-agresor care omoară copiii și distruge țări. Toate crimele regimului de la Kremlin se ascund și se cenzurează pe întreg teritoriul Rusiei. Rușii ar trebui să realizeze aceste crime monstruoase pe care le comit involuntar împotriva Ucrainei.

Încă nu-i târziu pentru a dezvălui totul și arăta adevărul. O mobilizare a cetățenilor contra camarilei militariste de la Kremlin ar confirma pentru întreaga lume că cetățenii ruși refuză să se întoarcă în evul mediu întunecat. Războiul lui Putin în Ucraina nu este și războiul cetățenilor ruși.

Putin a creat în jurul său un scut birocratic, militar și economic – o cortină din cauza căreia sunt comise sistematic crime, iar oamenii de rând din Rusia suferă, posibil fără să conștientizeze acest lucru. Noi locuim în secolul XXI, unde nu există loc pentru acea sălbăticie medievală în care el încearcă să arunce o țară imensă și bogată.

Acest lucru va avea consecințe fără precedent – o catastrofă de nivel planetar. Măreția Rusiei nu este reprezentată de crimele lui Putin.

Măreția Rusiei stă în cultura ei, măreția Rusiei stă în spiritualitatea ei, măreția Rusiei stă în genialii ei cercetători ale căror descoperiri au salvat vieți și au adus întregii lumi progres. Putin trebuie oprit în primul rând de ruși pentru că Putin nu este Rusia.

Potrivit datelor preliminare, în viitorul apropiat în Rusia va avea loc o mobilizare totală. Vor fi recrutați toți cei care sunt capabili să țină arma sub un pretext precum că „patria se află în pericol”. Un flux de sicrie din zinc se va îndrepta spre Rusia, iar din Rusia vor pleca spre alte zări– investițiile, stabilitatea, însăși posibilitatea unei existențe adecvate.

Întreaga lume trebuie să se unească acum împotriva acestui dictator nebun și să-l împiedice să distrugă planeta. Cetățenii Rusiei nu trebuie să fie captivii schizofreniei putiniste.

Kremlinul anunță că nu-i este frică de sancțiuni. În realitate, însă, sancțiunile impuse pot face una cu pământul economia Rusiei în doar câteva luni.

În consecință, pe lângă sărăcie, șomaj și creșterea prețurilor, Rusia va cădea în dependența înrobitoare față de China cărei le va oferi resursele Siberiei la un preț simbolic. Rusia va fi vândută „pentru mâncare”, Rusia va fi vândută pentru lucrurile de strictă necesitate.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că acțiunile Rusiei reprezintă o „operațiune militară specială în Ucraina” și că „civilii nu vor avea de suferit”. În cele cinci zile de război în Ucraina, armata rusă a ucis peste 200 de civili, inclusiv mulți copii. Până la data de 28 februarie, au fost omorâți peste 5000 de soldați ruși. Rusia distruge infrastructura civilă în Ucraina, iar restabilirea acesteia va necesita mulți ani. În același timp există riscul unui dezastru planetar. Putin trebuie oprit! Stăpânii Rusiei sunt cetățenii Rusiei! Putin nu este Rusia!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.