Rusia e un stat TERORIST și GENOCIDAR, conform tuturor prevederilor dreptului internațional. Crime de război și crime împotriva umanității


Rusia e un stat TERORIST și GENOCIDAR, conform tuturor prevederilor dreptului internațional. Crime de război și crime împotriva umanității

Federația Rusă este un stat terorist, acest adevăr fiind în conformitate cu dreptului internațional, atrage atenția consultantul George Rîpă, pe Facebook: 

”Începând de astăzi, conform dreptului internațional, Federația Rusă este un stat terorist. 

1. Bombardarea unor localități locuite de civili reprezintă o crimă de război și o crimă împotriva umanității. 

Astfel de acțiuni în ultima jumătate de secol au fost făcute de 

dictatori precum Slobodan Miloșevici la Srebenița (8.000 de victime civile), Saddam Hussein la Halabja (5.000 de victime civile) și de rețele teoriste precum Hamas, Statul Islamic și Al Qaida împotriva a zeci de orașe. 

2. Dacă se confirmă că au utilizat arma termobarică (sunt dovezi că da) și asta este crimă de război și o crimă împotriva umanității. Utilizarea acestui tip de armă este interzisă de Convenția de la Geneva. 

Conform dreptului internațional, nu mai este nicio diferență între Saddam Hussein, Bin Laden și Vladimir Putin. Oficial, statul rus este un stat terorist. 

De aceea, mesajele date de mai mulți lideri europeni, în frunte cu cei britanici, care vorbesc despre faptul că aceste crime de război vor fi urmărite penal se bazează pe dreptul internațional și nu sunt simple opinii”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.