Iadul pe pământ pentru armata lui Putin. Peste 7.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina în mai puțin de o săptămână


Iadul pe pământ pentru armata lui Putin. Peste 7.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în Ucraina în mai puțin de o săptămână

Un nou bilanț al piederilor suferite de ruși pe câmpul de luptă din Ucraina invadă indică cel puțin 7000 de morți în rândul armatei ruse. De asemenea, sute de soldați ruși au fost prizonieri, inclusiv ofiţeri superiori, a susţinut miercuri Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, citat de Reuters. Conform consilierului prezidenţial ucrainean, un comandant al armatei ruse grav rănit a fost transportat în Belarus.

Reacţia acestuia vine la scurt timp după ce Ministerul rus al Apărării a prezentat pentru prima dată un bilanţ al pierderilor sale, susţinând că de partea sa sunt 498 de militari ucişi şi 1.597 răniţi, iar de partea ucraineană sunt 2.870 de morţi şi circa 3.700 de răniţi.

Autorităţile ucrainene au anunţat anterior şi un bilanţ propriu al victimelor civile provocate de invazia rusă, menţionând cel puţin 2.000 de civili ucişi.

Ultimul bilanţ al victimelor civile anunţat de ONU menţiona 142 de morţi în rândul populaţiei civile ucrainene

Aceste bilanţuri comunicate de Kiev şi Moscova în ce privește numărul militarilor morți nu sunt verificate sau confirmate de surse independente, însă sute de imagini publicate pe Telegram de diverse entități ucrainene, printre care și membri ai armatei, înfățișează un număr impresionant de morți și prizonieri ruși. Printre aceste canale se numără Inside Donetsk, Военный Осведомитель/Informatorul military) etc. Imaginile atașate acestui text sunt preluate de pe aceste canale, unde vă avertizăm că, în cazul în care le veți acceste, sunt prezentate adesea fotografii sau filme video extrem de tulburătoare. 

Că situația este cel puțin complicată în armată rusă o indică și un anunț dat de Novaya Gazeta, publicație de investigații adesea critică cu regimul de la Kremlin, potrivit căruia sunt căutate persoane pentru misiuni militare în imediata vecinătate a granițelor Rusiei. Se oferă un salariu de aproximativ 2000 de euro și ar fi de preferat ca doritorii să nu aibă rude în zonele în care vor derula misiuni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.