Situație incredibilă pentru publicația independentă Aktual24, de orientare anti-PSD: site-ul a fost blocat fără niciun avertisment prealabil pe motiv de „fake news” în favoarea Rusiei. Ziarul nu are însă nici măcar un singur articol favorabil Moscovei!


Situație incredibilă pentru publicația independentă Aktual24, de orientare anti-PSD: site-ul a fost blocat fără niciun avertisment prealabil pe motiv de „fake news” în favoarea Rusiei. Ziarul nu are însă nici măcar un singur articol favorabil Moscovei!

Aktual24 și Russian.rt[.]com au fost adăugate pe lista site-urilor care ar propaga știri false și ar dezinforma în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, arată o nouă listă publicată, joi seara, de Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC). 

Includerea siteului Aktual24.ro, deținut de jurnalistul independent Ovidiu Albă, în rândul celor care ar face propagandă în favoarea Rusiei este uluitoare având în vedere că publicația conține numai articole pro-Ucraina, pro-UE sau pro-NATO. Poate unele titluri și abordări s-ar putea încadra la „clickbait”, dar publicația, profund anti-PSD, nu are nici măcar un articol în favoarea Rusiei! Potrivit numeroșilor cititori ai siteului nu este exclus ca închiderea (sperăm temporară a siteului) să aibă legătură tocmai cu abordarea virulentă anti-PSD a gazetarilor publicației.

Mesajul lui Ovidiu Albu, fondatorul aktual24.ro:

"Mă confrunt cu o situație absolut nebunească și total absurdă. Domeniul aktual24.ro a fost anulat brusc și absolut fără nicio explicație în aceasta seară (joi seară, n.red). Ulterior, a aparut un comunicat al Directoratului Național de Securitate Cibernetică cu o lista de site-uri rusești de propagandă interzise pentru fake news în care a fost băgat și aktual24.ro. Sunteți nebuni? Unde ați vazut propagandă pro-Moscova pe aktual24.ro? Sunt mii de trolli care ma înjură, îmi doresc toate ciumele și bolile pentru că scriu rele de Putin și ăștia mă interzic pentru că îi fac propagandî lui Putin? În plus, sunt invocate două IP din Germania legate de aktual24.ro. Eu n-am mai fost în Germania de 10 ani și nici n-am pe nimeni acolo care să scrie pentru site, lucru care poate fi dovedit foarte ușor. Înca o dată, este o demență totală. Sunt convins că toata povestea are legatură cu creșterea masivă de trafic din această perioadă, am ajuns la peste 300-400.000 de unici pe zi, tocmai cu știri anti-Putin și anti-Kremlin. Le știti, le-ați văzut. Undeva a deranjat extrem de tare și s-a băgat tocmai un fake news despre aktual24.ro. 

Am dus o muncă titanică să ajung aici, iar acum mă trezesc interzis în baza unei minciuni cât Rusia de mare. Este pur si simplu grotesc ce mi se întamplă. Voi încerca mâine să aflu de unde a pornit această demență sinistră".

„Voi ne apărați de fake news? Chiar așa? Și închideți aktual 24 care e un site pro occidental, pro Ucraina și, evident, anti rus? Dar chiar nu vă e un pic de rușine? Sper să vă cereți scuze publice pentru această măgărie. Îl cunosc personal pe cel care conduce site-ul - scriu asta pentru publicul de aici - este un ziarist corect și 100% pro occidental. Este incredibil, incredibil ce a facut DNSC. Ovidiu Albu, șeful Aktual 24, ar trebui să vă dea în judecată, in civil, și să plătiți daune morale pentru calomnia pe care ați aruncat-o asupra site-ului său. Din pacate, nu platesc nulitățile din DNSC care au facut această mizerie, ci tot noi, prin bugetul de stat”, a comentat și jurnalistul Mircea Marian pe pagina de Facebook a DNSC. VEZI AICI anunțul DNSC

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.