Erdogan se teme că rușii din Turcia vor fi marginalizați și ostracizați. APELUL Ankarei. Protestele anti-Putin și comunitatea rusească din Turcia


  • ACP
  • Mar 4, 2022 14:51
  • 1376
Erdogan se teme că rușii din Turcia vor fi marginalizați și ostracizați. APELUL Ankarei. Protestele anti-Putin și comunitatea rusească din Turcia

Șeful consilierilor pentru politică externă al președintelui Erdogan, İbrahim Kalın, a declarat pe 3 martie că trebuie avut grijă ca cetățenii ruși din Turcia să nu fie marginalizați de cei care condamnă conducerea statului rus pentru „intervenția militară în Ucraina”. 

„Este posibil să criticăm politicile greșite ale Rusiei fără a marginaliza și demoniza poporul și cultura rusă”, a scris șeful İbrahim Kalın pe Twitter. 

„Nu depășiți limita nici măcar în timp de război. Cel care merge prea departe se transformă în opusul său”, a adăugat el. 

Declarațiile șefului consilierilor pentru politică externă al președintelui Erdogan au venit după ce au avut loc în mai multe orașe mari din Turcia proteste împotriva invaziei Ucrainei de către armata rusă. 

Trebuie spus că Turcia are o puternică comunitate de ruși și ucraineni, doar în provincia turcă Antalya trăind aproximativ 29.000 de ruși și 8.000 de cetățeni ucraineni, care lucrează în marea lor majoritate în industria turistică. 

Aproximativ 4 milioane de turiști ruși vin anual în Turcia, și peste 1 milion de turiști ucraineni. Rușii sunt de asemeni în topul străinilor cei care cumpără cele mai multe proprietăți în Istanbul. 

În momentul de față caută refugiu în Turcia atât unii dintre ucrainenii care fug de război, tranzitând România, cât și unii ruși care se tem că ar putea fi chemați să slujească în armată și caută un refugiu sigur în străinătate – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.