Ciprian Ciucu: "Aflu pe canale neoficiale că Putin se pregătește să atace Odesa! Trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom face un efort umanitar!"


Ciprian Ciucu: "Aflu pe canale neoficiale că Putin se pregătește să atace Odesa! Trebuie să ne obișnuim cu ideea că vom face un efort umanitar!"

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, președinte al PNL București, precizează vineri, 4 martie, că valul de refugiați ucraineni se poate amplifica substanțial pe parcursul următoarelor zile, precizând că dispune de informații venite pe canale neoficiale potrivit cărora dictatorul de la Kremlin se pregătește să atace Odesa. 

Astfel, Ciprian Ciucu le transmite românilor că vor trebui să se obișnuiască cu ideea că se va face un efort umanitar pentru a le veni în sprijin refugiaților. 

"Veștile care vin din estul României nu sunt bune. Pe canale neoficiale aflu că Putin se pregătește ca în cca. 2 zile să atace Odesa, oraș cu o populație de cca. 900.000 de oameni. Acest lucru are consecințe majore pentru Republica Moldova și, implicit, pentru țara noastră.  

De la Odesa la Tiraspol sunt cca. 100 de km, iar de la Tiraspol la Chișinău încă cca. 50 de KM (cam ca de la București la Ploiești). În acest moment, doar în Chișinău, sunt cca. 10.000 de refugiați ucraineni.  

Trebuie să ne obișnuim cu ideea că lucrurile în loc să se liniștească, inclusiv pentru noi, vor fi mai dificile. Spre deosebire de gașca kaghebistă de la Kremlin, noi suntem oameni și nu putem fi indiferenți la suferința altor oameni, suferința vecinilor noștri.  

Trebuie să ne obișnuim cu ideea că:

(1) vom face un efort, un efort umanitar și că trebuie să alocăm bugete, inclusiv din bugetele autorităților locale;  

(2) vom avea mici momente de inconfort (nici pe departe comparabile cu ce trăiesc oamenii care au fost bombardați). De exemplu, sălile noastre de sport din cadrul școlilor, căminele, vor fi ocupate cu refugiați ceea ce va interfera cu procesul de educație;  

(3) va trebui să împărtășim cu acești oameni sistemul nostru medical sau diferite servicii sociale (de ex. copii fără părinți, care au nevoie de sprijin si asistență);

(4) va trebui să flexibilizăm piața forței de muncă pe termen mediu și să le oferim posibilitatea să trăiască demn acelora care nu doresc să plece mai departe. Și altele...  

Sunt convins că românii, sunt convins că bucureștenii sunt oameni cu suflet mare și că vom face tot ce putem pentru a mai ușura din suferința acestor oameni care vin la noi pentru a-și salva viața, pentru că nu au alte alegeri", scrie Ciucu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.