Claudiu Năsui: "Ciolacu habar nu are cât e dependența României de gazul rusesc"


Claudiu Năsui: "Ciolacu habar nu are cât e dependența României de gazul rusesc"

Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, atrage atenția că Marcel Ciolacu, președinte al PSD și al Camerei Deputaților, nu cunoaște cât de dependentă e România de gazul rusesc. Președintele PSD a declarat astăzi că România e dependentă doar în proporție de 10% de gazul rusesc și, totodată, a precizat că speră ca acesta să fie înlocuit, în cea mai mare parte, de gaz românesc.

În acest context, Claudiu Năsui prezintă defalcat datele oficiale ale ANRE, conform cărora dependența de gazul rusesc în 2021 a fost în jur de 25%, nicidecum 10%. 

"Incredibil. Marcel Ciolacu habar nu are cât e dependența României de gazul rusesc. Crede că e de 10%, de fapt e pe la 25%.

Asta ca să ne dăm seama în ce hal de incompetenți sunt cei care ne-au blocat exploatarea de gaze din Marea Neagră, pe motiv de „nu ne vindem țara”.

Haideți să ne uităm pe rapoartele oficiale ale ANRE. Importurile de gaze în tot anul 2021 au fost de peste 24% din gazele totale consumate.

Să le luăm și lunar, poate, cine știe, domnul Ciolacu s-o fi referit la vreo lună anume (nu e cazul).

La luna ianuarie importurile de gaze au fost de: 17%

La luna februarie importurile de gaze au fost de: 19%

La luna martie importurile de gaze au fost de: 18%

La luna aprilie importurile de gaze au fost de: 21%

La luna mai importurile de gaze au fost de: 33%

La luna iunie importurile de gaze au fost de: 23%

La luna iulie importurile de gaze au fost de: 41%

La luna august importurile de gaze au fost de: 40%

La luna septembrie importurile de gaze au fost de: 31%

La luna octombrie importurile de gaze au fost de: 32%

La luna noiembrie importurile de gaze au fost de: 23%

La luna decembrie importurile de gaze au fost de: 26%

În nicio lună dependența de gaz rusesc nu a fost cum zice domnul Ciolacu.

E destul de grav pentru că domnul Ciolacu este unul dintre cei doi oameni care conduc tot ce vedeți în România acum", scrie deputatul USR pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.