Cum s-au activat conservele putiniste din America Latină. Fostul președinte al Boliviei face apel la o ”mobilizare internațională anti-NATO”


  • ACP
  • Mar 9, 2022 11:28
  • 2404
Cum s-au activat conservele putiniste din America Latină. Fostul președinte al Boliviei face apel la o ”mobilizare internațională anti-NATO”

Fostul președinte al Boliviei, Evo Morales, vedetă a socialismului latino-american, a făcut un apel pe Twitter pentru o „mobilizare internațională” împotriva puterilor occidentale cu scopul de „a opri expansionismul intervenționist al NATO și al Statelor Unite”. 

În aceeași postare el a mai spus că sprijină invazia militară a Ucrainei de către Rusia și că supremația militară a Statelor Unite ar fi o amenințare la adresa păcii mondiale.

„Popoarele și guvernele democratice ale lumii ar trebui să încurajeze o campanie de denunțare a alianței NATO ca principalul inamic al umanității, care amenință viața, pacea și economia prin politica să expansionistă, intervenționistă și belicoasă” a adăugat Morales. 

Socialistul Morales și-a arătat și sprijinul față de președintele Putin, luând astfel o poziție diferită de alți lideri de stangă latino-americani precum Gabriel Boric din Chile și Alberto Fernandez din Argentina, dar identică cu a cea a lui Maduro din Venezuela și Diaz-Canel al Cubei. 

Cunoscut ca primul președinte ales din rândul populației indigene, Evo Morales a fost în cea mai înaltă funcție a statului Bolivia din 2006 până în 2019, când a fost forțat să își dea demisia, rămânând însă în continuare una din cele mai emblematice figuri ale socialismului latino-american, alături de fostul președinte Lula Da Silva al Braziliei – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.