VIDEO: Putin rămâne fără armele sale de top în Ucraina. Armata rusă, măcinată de luptătorii din Rezistența Kievului


VIDEO: Putin rămâne fără armele sale de top în Ucraina. Armata rusă, măcinată de luptătorii din Rezistența Kievului

Armata ucraineană distruge tot mai multă tehnică militară a trupelor de ocupație. După mai bine de două săptămâni de la debutul unui război anunțat ca fiind o ofensivă fulger, imbatabilă, programată a-și atinge obiectivele în maxim trei zile, trupele rusești suferă pierderi considerabile, atât la nivel de efective umane cât și în materia armamentului distrus.

Potrivit imaginilor publicate azi de către Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene, una dintre temutele drone Bayraktar, furnizate Kievului de către Ankara, și operată de militarii ucraineni, a distrus încă un sistem rusesc de rachete antiaeriene „Buk”, adică tocmai acel sistem rusesc de rachete antiaeriene care ar fi trebuit să intercepteze şi să distrugă drona Bayraktar TB-2 şi nu să fie distrus de către aceasta.

Datele tehnice ale celor două arme și deznodământul ”confruntării” de azi sunt de natură a distruge, încă o dată, mitul supremației tehnicii de luptă rusești, atât de promovat de propaganda rusă și de îndrăgit der președintele Vladimir Putin. 

Astfel, dronele Bayraktar TB-2 operează la o înălțime maximă de 8.000 de metri, rachetele sale având o rază de acoperire de cel mult 15 km. 

Liniile radar ale sistemelor rusești de rachete Buk, însă, au fost proiectate să-și descopere inamicii militari pe o rază de până la 120 km, pe o înălțime de până la 45 km, rachetele Buk având o autonomie dublă față de cele ale dronelor turcești. În ciuda acestui fapt, ”vânătorul” rus continuă să fie răpus de ”vânatul” său, deși, repetăm, arma a fost creată tocmai pentru a contracara efectele amenințării și atacurilor dronelor.

În altă ordine de idei, Forțele pentru Operaţii Speciale ale Armatei Ucrainei au capturat un al patrulea sistem rusesc de rachete Pantsir-S1, în condițiile în care acesta este considerat de oamenii lui Putin a fi unul dintre cele mai importante complexe de apărare aeriană de care dispune Moscova, total ineficient, însă, în războiul din Ucraina.

Cel mai impresionant succes militar din ultimele zile s-a înregistrat azi în localitatea Brovarî, din vecinătatea Kievului, acolo unde o întreagă unitate de tancuri a fost distrusă şi capturată. Imaginile au fost publicate pe contul de Twitter al Serviciului ucrainean de Informații (GUR) al armatei ucrainene, cel care anunța și faptul că un comandant regimentului, colonelul rus Zaharov, a fost ucis în timpul luptei.



,,Comandantul regimentului ocupantului, colonelul Zaharov, a fost lichidat. În bătălia din districtul Brovarî, în regiunea Kiev, grupul tactic de nivel batalion din cadrul celui de al VI-lea Regiment de tancuri (Cebarkul) din cadrul celei de a 90-a Divizii a Comandamrntului Central (n.a. Districtul Militar Central al Armatei Ruse) a suferit pierderi semnificative, atât oameni, cât şi tehnica militară”, se precizează în mesajul GUR.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.