Oreste îi ia în vizor pe Arafat și Dîncu pe tema celor 2 proiecte staliniste. Mesaj către Ciucă: "Scăpați repede de 'idioții utili' ai inamicului! Sunteți perceput ca un veritabil ciomag în capul moale al democrației românești!"


Oreste îi ia în vizor pe Arafat și Dîncu pe tema celor 2 proiecte staliniste. Mesaj către Ciucă: "Scăpați repede de 'idioții utili' ai inamicului! Sunteți perceput ca un veritabil ciomag în capul moale al democrației românești!"

Jurnalistul Oreste Teodorescu îi solicită premierului Nicolae Ciucă să se descotorosească de "idioții utili" ai Kremlinului de la nivel guvernamental, în contextul în care aceștia au venit cu 2 propuneri de-a dreptul staliniste, printre care o inițiativă înaintată de DSU, condus de secretarul de stat Raed Arafat, ce vizează monitorizarea presei pentru a fi detectată propaganda rusească, însă în cadrul proiectului există o prevedere toxică potrivit căreia inclusiv publicațiile independente de investigații care publică articole despre corupția, respectiv incompetența din Guvernul României ar fi considerate oficine de propagandă rusească.

Cea de-a doua propunere controversată este înaintată de ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și presupune introducerea în legislație a străzii de criză, prin prisma căreia CSAT va fi mai presus de Constituție sau Parlamentul României. 

Redăm postarea jurnalistului Oreste Teodorescu:

"Își bat serviciile secrete joc de militarul Ciucă?  

Două inițiative cu miros pestilențial sovietic sunt gata să-l compromită pe premierul României, fost militar de carieră, transformat peste noapte în politician civil, și nu unul oarecare, ci de-a dreptul liberal.  

Imaginea publică a premierului este afectată major de Proiectul Stării de Criză, o găselniță a ministrului apărării, Dîncu, membru grupului de la Cluj, cu tenebroase conexiuni în zona răsăriteană, care pune CSAT-ul deasupra Constituției, prin excluderea Parlamentului de la o asemenea dezbatere.

A doua inițiativă care pulverizează imaginea premierului este propunerea DSU ca împreuna cu CNA și câteva ONG-uri să scaneze spațiul MASS mediei în căutarea de fake news. Foarte bine, însă să introduci termenele precum “corupție”, “incompetență”, “trădare” care asociate Guvernului, Președinției și Parlamentului, te transformă “a priori” în propagandist pro rus, este o ticăloșie fără margini…

Să transformi un stat democratic, pro-european și Nord-Atlantic într-o dictatură militară de sorginte sovietică este parte dintr-un subtil joc al unor generali din serviciile secrete, menit să erodeze încrederea în premierul României? Sau e doar prostie politică în stare pură?

Oare aceste decizii stranii și fără justificare, să fi apărut brusc în opinia publică, fix cu o săptămâna înaintea vizitei oficiale în România a vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, ca o întâmplare, o coincidență, sau e vorba despre o operațiune subtilă?  

Să introduci forțat într-un proiect de lege, care dă puteri discreționare CSAT-ului, că orice demers jurnalistic de investigații care asociază politicienilor incompetența și corupția să fie automat trecute la “propaganda pro-rusa” este o abordare atât de sovietică, încât nu poate avea decât efectul invers!  

Pot accepta că militarului de cariera Ciucă, aceste două bizarerii, i se pot părea benigne. Însă politicianului occidental Ciucă, așa ceva ar fi trebuit să-i miroasă a operațiune de compromitere. Pentru că asta face diferența dintre lumea civilizată și Rusia, respectul pentru regulile democratice!  

Așa că, domnule Ciucă, scăpați repede de “idioții utili” ai inamicului, întrucât sunteți deja împachetat și etichetat, poate pe nedrept, nu ca un lider politic, ci ca un veritabil ciomag în capul moale al democrației românești!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.