În timp ce bocește dispariția genocidarei URSS, Putin provoacă prăbușirea Rusiei și poate chiar ”dispariția” Rusiei așa cum o știm


În timp ce bocește dispariția genocidarei URSS, Putin provoacă prăbușirea Rusiei și poate chiar ”dispariția” Rusiei așa cum o știm

În timp ce repetă obsesiv că dispariția genocidarei URSS ar fi fost, cică, cea mai mare tragedie a secolului XX, confundând tragedia FSB și a comuniștilor cu bucuria întregii planete, Putin – adică urmașul lui Stalin – provoacă prăbușirea Rusiei și poate chiar ”dispariția” Rusiei așa cum o știm. Ceea ce este o veste foarte bună. 

Consultantul politic George Rîpă punctează, pe Facebook, că nu există lider rus în ultimii 500 de ani care să fi provocat atâta rău țării sale – nu rușilor, căci la Moscova perspectiva nu e democratică, ci țării.

Vă prezentăm comentariile lui George Rîpă: 

”Vladimir Putin a spus de multe ori că dispariția URSS a fost cea mai mare tragedie a secolului XX. 

Căderea URSS nu a însemnat însă și căderea Rusiei. Aia se întâmplă acum. Iar cel care provoacă căderea Rusiei și chiar "dispariția" Rusiei, așa cum o știam este chiar Vladimir Putin.

Niciun lider rus în ultimii 500 de ani nu a provocat atât de mult rău țării sale. Nu rușilor, căci la Moscova perspectiva nu e democratică, ci țării. 

La începutul războiului din Ucraina, Rusia era o forță regională cu pretenții de putere globală. Era la toate mesele importante ale lumii. În doar 3 săptămâni, Rusia a devenit o glumă proastă. 

În buna tradiție sovietică, aștept ca un lider al Rusiei, peste 5, 10 sau 20 de ani, să vină și să ne spună că mandatul lui Vladimir Putin a fost cea mai mare tragedie a secolului XXI”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.